Antena 3 CNN Politică UDMR, lovitură devastatoare pentru PNL. Reacția lui Ludovic Orban

UDMR, lovitură devastatoare pentru PNL. Reacția lui Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a catalogat drept regretabil faptul că UDMR a votat, marți, alături de PSD proiectul privind rectificarea bugetară.L iderul liberalilor indicase UDMR ca posibil partener de guvernare după alegerile parlamentare,alături de PMP și USR-PLUS.

UDMR, lovitură devastatoare pentru PNL. Reacția lui Ludovic Orban
Sursa foto: Agerpres
de Dan Gabor    |    22 Sep 2020   •   20:00

„Este regretabil faptul că, după ce au fost alături de noi în comisie, au schimbat poziția și au avut o contribuție la această decizie a PSD”, spune Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Premierul mai afirmă că obiectivul PNL este să câștige alegerile parlamentare, astfel încât „să nu fie necesare alianțe foarte ample care să complice guvernarea României”. UDMR a votat în favoarea revenirii la majorarea pensiilor cu 40%, nu cu 14%, așa cum a susținut Executivul.

Parlamentul a votat majorarea pensiilor

Rectificarea bugetară a fost aprobată de deputați și senatori, principala modificare adusă de parlamentari proiectului Guvernului fiind revenirea la majorarea punctului de pensie cu 40%. Liberalii au anunțat că vor ataca decizia la CCR.

Proiectul pentru aprobarea OUG privind rectificarea bugetară a fost aprobat cu 242 de voturi „pentru”, 147 „împotrivă” și 11 abțineri.

Deputații și senatorii au fost de acord cu eliminarea amendamentului referitor la limitarea la 40% din PIB a datoriei publice conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020.

Liberalii au anunțat că vor ataca la CCR decizia Legislativului. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, spunea că votul pe rectificarea bugetară este „un act de agresiune la stabilitatea economiei României”.

Florin Cîțu: ”S-ar putea ca trecerea acestei legi să îi facă pe oameni să dea banii înapoi”

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban UDMR
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close