Antena 3 CNN Politică UDMR nu se prezintă la discuţiile cu Negoiţă, dar vor sâmbătă dialog pe tema guvernului

UDMR nu se prezintă la discuţiile cu Negoiţă, dar vor sâmbătă dialog pe tema guvernului

UDMR nu se prezintă la discuţiile cu Negoiţă, dar vor sâmbătă dialog pe tema guvernului
Sursa foto: Kelemen Hunor
06 Noi 2009   •   16:01

Nici UDMR nu va participa, vineri, la întâlnirea convocată de premierul desemnat, Liviu Negoiţă pentru discutarea formulei de guvernare. Motivele Uniunii au la bază raţiuni de ordin practic: liderii formaţiunii nu se găsesc în Bucureşti, prinşi cu campania pentru prezidenţiale. Preşedintele executiv al formaţiunii, Kelemen Hunor a declarat însă că aşteaptă o nouă propunere pentru o întâlnire pe această temă care ar putea avea loc sâmbătă după-amiază.
"Noi nu refuzăm dialogul, dar nu participăm, vineri, la întâlnirea cu premierul desemnat Liviu Negoiţă pentru că niciun lider al UDMR nu se află la Bucureşti. Aşteptăm să vedem dacă nu ne putem întâlni sâmbătă după-amiază", a afirmat Kelemen Hunor.
UDMR îşi va formula o poziţie în ceea ce priveşte viitorul cabinet după întâlnirea cu Liviu Negoiţă a precizat candidatul uniunii la prezidenţiale.
Totuşi, în evantualitatea creării unui guvern de uniune naţională, UDMR consideră că ar trebui ca acesta să fie condus de un premier independent, condiţie care nu poate fi satisfăcută de Liviu Negoiţă, membru PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close