Antena 3 CNN Politică UDMR spune pas demersului PSD de organizare a unor referendumuri locale pe tema prostituţiei

UDMR spune pas demersului PSD de organizare a unor referendumuri locale pe tema prostituţiei

UDMR spune pas demersului PSD de organizare a unor referendumuri locale pe tema prostituţiei
Sursa foto: Laszlo Borbely
22 Oct 2009   •   14:35

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, joi, că Uniunea nu intenţionează să organizeze vreun referendum pe tema prostituţiei în ziua alegerilor prezidenţiale, aşa cum PSD intenţionează să facă la nivel local.
"Atâta timp cât noi am declarat mereu că nu dorim să suprapunem alegerilor prezidenţiale nicio altă acţiune, desigur că nu vom face nici referendum pentru autonomie. De altfel, noi am mai spus că dorim obţinerea autonomiei prin mijloace parlamentare. Nu este binevenită ideea organizării unui referendum în turul I sau în turul II al alegerilor prezidenţiale pe niciun fel de temă", a declarat Borbely Laszlo vicepreşedintele executiv al UDMR.
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat marţi, că în ziua organizării turului doi al alegerilor prezidenţiale intenţionează să convoace şi un referendum local pe tema legalizării prostituţiei şi dezincriminării consumului de droguri.
Căncescu a recznoscut că a discutat acest subiect şi cu preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea, pentru ca această practică de consultare să fie extinsă în mai multe judeţe.
Deja, un referendum pe aceeaşi temă va fi organizat în ziua turului doi al prezidenţialelor la Caransebeş, în judeţul Caraş-Severin, după ce consilierii locali din Caransebeş au luat, miercuri, o astfel de decizie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close