Antena 3 CNN Politică UDMR: "Un ministru, doi, trei remaniaţi, merge mai departe căruţa". Tema numărului ministerelor, pierdere de vreme

UDMR: "Un ministru, doi, trei remaniaţi, merge mai departe căruţa". Tema numărului ministerelor, pierdere de vreme

UDMR: "Un ministru, doi, trei remaniaţi, merge mai departe căruţa". Tema numărului ministerelor, pierdere de vreme
Sursa foto: Intact Images
17 Iun 2010   •   16:09

UDMR nu-şi bate capul cu remanierea unor miniştri ai PDL, cât timp nu se pune problema reducerii numărului ministerelo în momentul de faţă. Este semnalul dat de diverşi lideri ai formaţiunii. Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, se declară convins că au fost "discuţii informale" în PDL despre remaniere, dar precizează că în coaliţie nu s-a adus problema până acum.  Totuşi, dacă vor fi remaniaţi "un ministru, doi, trei, merge mai departe căruţa", însă dacă se discută despre numărul ministerelor se pierde timp.


"Discuţii informale probabil au fost în PDL, sigur, dar în coaliţie n-am discutat deloc despre remaniere sau reaşezare, restructurare a ministerelor. Dacă vreţi o părere personală, în momentul de faţă, dacă ne apucăm iarăşi să discutăm despre zece ministere, 12 sau opt, apoi două luni se va discuta numai despre aceste restructurări, unii îşi fac bagajele, trec la alt minister, va fi o nebunie", a afirmat Borbely.


El a recomandat ca, după asumarea răspunderii, miniştrii ar trebui să se concentreze pe "măsurile dureroase" adoptate, care trebuie să fie temporare.


Borbely a reiterat că îşi va da demisia dacă până la sfârşitul anului nu se implementează aceste măsuri, subliniind că, şi dacă va avea loc o remaniere, tot "merge mai departe căruţa".
"Credeţi-mă, dacă vedem că nu funcţionează lucrurile, în ce mă priveşte, eu am luat deja o decizie. Dar lăsaţi-ne sau să ne lăsăm reciproc să implementăm unele măsuri. Premierul a spus că remanierea se face, nu se discută. Dacă remaniază un ministru, doi, trei, merge mai departe căruţa", a arătat Borbely.

El a dat asigurări că treburile ministerului vor fi în regulă, până la sfârşitul anului, adăugând că fiecare dintre miniştri trebuie să îşi rezolve problemele. La rândul său, liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela a declarat că o remaniere în acest moment ar fi doar o măsură "de vitrină", precizând că, în opinia sa, este necesară reorganizarea structurilor guvernamentale, prin reducerea "foarte fermă" a acestora.


Antena3.ro

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close