Antena 3 CNN Politică Udrea, urecheată de Băsescu: "Niciodată jurnaliştii acreditaţi la Preşedinţie nu au primit diurnă sau cazare" (VIDEO)

Udrea, urecheată de Băsescu: "Niciodată jurnaliştii acreditaţi la Preşedinţie nu au primit diurnă sau cazare" (VIDEO)

Udrea, urecheată de Băsescu: "Niciodată jurnaliştii acreditaţi la Preşedinţie nu au primit diurnă sau cazare" (VIDEO)
Sursa foto: Elena Udrea
23 Iul 2009   •   16:11

Preşedintele Traian Băsescu a criticat voalat politica de cheltuieli promovată de către ministrul Turismului, Elena Udrea pentru plecările în străinătate. Şeful statului a afirmat joi că niciodată în timpul mandatului său la Cotroceni nu a acordat vreo diurnă sau cazare vreunui jurnalist acreditat la aceasta instituţie în timpul vizitelor sale externe. Băsescu s-a arătat iritat de tratamentul diferit acordat de presă cazurilor Ridzi şi Nemirschi, dar şi de faptul că autorităţile abilitate cercetează numai situaţiile mai mici de risipire a banilor publici, în timp ce cheltuirea a miliarde de euro este tolerată de o "tăcere binevoitoare". Şeful statului a mai reproşat presei că a contribuit la acreditarea ideii că festivităţile de Ziua Tineretului ar fi fost folosite special pentru promovarea candidaturii la PE a fiicei sale, Elena. Băsescu a ţinut să precizeze că, în zilele de 1 şi 2 mai dedicate acestei sărbători, fiica sa nu a participat decât la concertul trupei Voltaj, de care o leagă o relaţie specială bazată pe prezenţa ei în videoclipurile muzicale ale acestei formaţii.


?Niciodată jurnaliştii acreditaţi la Preşedinţie nu au primit diurnă cazare sau altceva. Am încercat, în limita locurilor disponibile, să îi luăm cu noi ca să le uşurăm misiunea? a explicat Băsescu.



Referindu-se la propunerea PNL de creare a unei comisii de anchetă şi în cazul ministrului Turismului, Băsescu a apreciat că orice ministru trebuie să se supună controlului parlamentar şi să răspundă pozitiv solicitărilor Parlamentului indiferent din ce partid face parte. ?Nu cred că este o anormalitate? a spus preşedintele.

Cotroceniul sugerează ce, cine şi cum trebuie anchetat

Întrebat ce părere are despre sesizarea ANI în cazul neconcordanţelor din declraţiile de avere ale noului ministru al Tineretului şi Sportului, Luminiţa Plăcintă, şeful statului a subliniat că trebuie anchetate toate palierele unde există suspiciunea risipirii banilor publici indeferent căt de mică sau mare este sumă.

Băsescu s-a declarat uimit totuşi de faptul că autorităţile actualei guvernări se cramponează de urmărirea modului în care au fost cheltuite sume mici în timp ce peste risipirea a 3,2 miliarde de euro de către Fondul de Dezvoltare, bani proveniţi din vânzarea BCR şi a Distribuţiei Banat, pare a se aşterne o tăcere binevoitoare.

?Oare de ce nu se anchetează cum s-au risipit în 3 luni 3,3 miliarde de euro la Fondul de Dezvoltare? Eu cred că tebuie anchetate şi suspiciunile care există acum şi cele peste care s-a aşternut cu multă bunăvoinţă, tăcerea? a mai afirmat Băsescu.

Băsescu a luat la trei păzeşte şi presa pentru tratamentul diferit aplicat în cazurile Monica Iacob Ridzi şi Nicolae Nemirschi. "Vă spun în modul cel mai cinstit: Nu înţeleg tratamentul diferit între cazul Monica Ridzi şi cazul Nemirschi. De ce sunt trataţi diferit? A plătit mai mult Nemirschi pentru promovare sau nu? Dacă a plătit mai mult, pot să înţeleg", a comentat preşedintele.

Întrebat de către cine sunt trataţi diferit Nemirschi şi Ridzi, Băsescu a răspuns sec: "De către presă".

Nici o legătură între EBA şi petrecerile de Zilele Tineretului

Preşedintele a luat însă apărarea fiicei sale despre care presa a speculat că ar fi unul din beneficiarii imaginii create în timpul fetivităţilor organizate de Ziua Tineretului de către fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob-Ridzi.

?Vă aduc la cunoştinţă că în zilele de 1 şi 2 mai, ea a fost cu mine. Nu a participat la nici o acţiune a Ministerului Tineretului, ca invitat al ministerului. Doar seara a fost la concertul formaţiei Voltaj datorită relaţiei ei personale cu Voltajul, dar pe data de 1 si 2 a fost cu mine la Neptun. Nu văd nici o legătură între Zilele Tineretului şi fiica mea? a susţinut Băsescu.

Preşedintele a reproşat presei că a susţinut fără date concludente teza promăvării electorale prin acţiunile MTS a canidaturii euoparlamentare a fiicei sale. Băsescu a precizat că nu doreşte să dea detalii despre ce cunoaşte legat de "înţelegerile murdare" dintre politicieni şi presă pe care le-a invocat la demisia Monicăi Iacob Ridzi pentru că în cazul fostului ministru al Tineretului se derulează o anchetă pe care nu doreşte să o influenţeze.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close