Antena 3 CNN Politică Un steag al ţinutului secuiesc, cadoul lui Hunor pentru Antonescu: E binevenit atâta vreme cât nu stă pe instituţiile oficiale ale statului român

Un steag al ţinutului secuiesc, cadoul lui Hunor pentru Antonescu: E binevenit atâta vreme cât nu stă pe instituţiile oficiale ale statului român

Un steag al ţinutului secuiesc, cadoul lui Hunor pentru Antonescu: E binevenit atâta vreme cât nu stă pe instituţiile oficiale ale statului român
Sursa foto: Foto captura Antena 3
22 Feb 2013   •   15:28

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor i-a înmânat, vineri, preşedintelui PNL Crin Antonescu, la congresul liberalilor, un steag al ţinutului secuiesc ca "dar simbolic", precizând că gestul său înseamnă faptul că liderii UDMR sunt gata să pună capăt "pseudo-conflictului" privind acest subiect.

"Nu am venit cu mâna goală, fiind oaspetele dumneavoastră am adus un dar simbolic, la propriu şi la figurat. Dacă mă uit aşa în jurul meu darul meu ca şi cromatică se aseamănă foarte mult cu culorile PNL. Este un dar simbolic şi un gest simbolic prin care aş vrea să transmitem un mesaj puternic pentru toată lumea. Suntem gata să stopăm acest pseudo-conflict al steagului secuiesc, să transmitem prin gestul nostru un semnal că suntem cu toţii oameni normali şi nu credem că societatea noastră, ţara noastră ar avea ceva de câştigat din dezbinare", a explicat Kelemen Hunor.

Preşedintele PNL a primit steagul ţinutului secuiesc mulţumindu-i liderului UDMR.

"Sunt culori minunate, galben şi albastru, o clipă am crezut că doriţi să-mi oferiţi un steag săsesc", a comentat Antonescu.

 "Este binevenit şi acesta atâta vreme cât stă în braţele dumneavoastră sau în braţele mele şi nu pe instituţiile oficiale din statul român", a completat preşedintele PNL, gestul liderului UDMR fiind aplaudat de către delegaţii la Congresul PNL.


Congresul extraordinar al PNL a început, vineri, în prezenţa a 1.303 de delegaţi şi a invitaţilor din partea partidelor guvernamentale, a reprezentanţilor UDMR, a minorităţilor naţionale şi a liderilor liberalilor europeni, principalul subiect al reuniunii vizând modificarea Statutului PNL.



×
Subiecte în articol: Congres PNL Kelemen Hunor
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close