Antena 3 CNN Politică UPDATE. Maraton de audieri la DNA. Mai mulţi oficiali au fost chemaţi în faţa procurorilor

UPDATE. Maraton de audieri la DNA. Mai mulţi oficiali au fost chemaţi în faţa procurorilor

UPDATE. Maraton de audieri la DNA. Mai mulţi oficiali au fost chemaţi în faţa procurorilor
de S.T.    |    04 Mar 2015   •   15:10
UPDATE - Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a ajuns în urmă cu puţin timp la DNA, pentru a fi audiat de procurori în dosarul preşedintelui CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, pentru care a fost chemat şi fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
 
"Nicolae Bănicioiu a fost chemat pentru audieri tot în dosarul preşedintelui CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, cu privire la un control care ar fi avut loc la spitalul judeţean din Ialomiţa. Se pare că după ce procurorii ar fi avut o discuţie cu Nicolae Bănicioiu despre acel control, situaţia s-ar fi rezolvat şi nu s-a mai sesizat parchetul pentru neregului cu achiziţiile de materiale sanitare. Se pare că raportul de control al ministrului a fost unul în defavoarea spitalului şi, după anumite discuţii pe care Ciupercă le-ar fi avut cu Bănicioiu, totul s-ar fi rezolvat. Bănicioiu a negat orice implicaţie", a explicat reporterul Antena 3, Berta Popescu. 

---

UPDATE
- Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a plecat de la DNA în urmă cu puţin timp. Oficialul a explicat că a fost citat ca martor într-un dosar deschis pe numele preşedintelui CJ Ialomiţa. 

"Am fost citat telefonic, ca martor. Nu mi s-a spus pentru ce cauză. Am ajuns la doamna procuror şi am aflat că este vorba despre un dosar deschis pe numele preşedintelui CJ Ialomiţa. Era vorba de un control pe care l-am dispus la spitalul judeţean de la începutul lui ianuarie 2014. Rezultatele controlului au venit după ce am plecat eu din mandat. A trebuit să explic de ce s-a făcut controlul şi dacă s-au respectat toate procedurile. Nu mă întrebaţi mai mult, pentru că nu pot să vă spun. Tot ce am fost întrebat, am fost întrebat despre cum s-a realizat acest control. Sigur, acesta a fost făcut în conformitate cu toate procedurile, dar rezultatele au venit după ce s-a terminat mandatul meu."

---

UPDATE -
Alin Cocoş a ajuns şi el, în urmă cu puţin timp, la DNA, pentru audieri. 

"Cel mai probabil Alin Cocoş va da declaraţii în disjungerea din dosarul Alinei Bica, dosarul ANRP 2, în care deja Alin Cocoş şi Dorin Cocoş au recunoscut faptele. Procurorii spun că Dorin Cocoş şi Alin Cocoş i-ar fi dat Alinei Bica, prin intermediari, un teren la Snagov, pentru a facilita o retrocedare a unui alt teren", a explicat Berta Popescu, reporter Antena 3. 

---

UPDATE - 
Felix Tătaru a declarat miercuri, după ce a fost audiat la DNA, în dosarul "Gala Bute", că a dat o declaraţie în care a vorbit despre contractele încheiate de firma sa, precizând că nu era treaba lui cum ajungeau banii la PDL şi că el nu avea de ce să ia mită, pentru că nu a avut funcţie publică.
 
Directorul agenţiei de publicitate GMP, Felix Tătaru, consultant în campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis şi Traian Băsescu, a spus că firma sa a încasat bani din contracte doar în cont.
 
Felix Tătaru a precizat că aceste contracte au fost deja controlate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi că, probabil, vor mai urma controale.
 
Întrebat dacă a primit mită, Felix Tătaru a spus că el deţine o firmă şi nu a avut niciodată o funcţie publică, adăugând: "De ce aş primi eu mită?".
 
Întrebat dacă în anul 2011 a avut contracte cu PDL, Felix Tătaru a răspuns afirmativ. El a adăugat că nu îl cunoaşte pe cel care ar fi declarat în faţa anchetatorilor DNA că i-ar fi oferit o pungă cu bani.

---

Omul care i-a făcut toate campaniile lui Traian Băsescu, dar şi campania prezidenţială a lui Klaus Iohannis, Felix Tătaru, este aşteptat în această dimineaţă la DNA.


"Felix Tătaru este chemat să dea declaraţii în calitate de martor. Numele său apare în interceptările din dosarul Gala Bute. Spunea Ana Maria Topoliceanu că acesta ar fi primit undeva la 50.000 de euro, bani pe care i-ar fi dat, prin intermediari, Elena Udrea. Felix Tătaru a făcut campaniile prezidenţiale ale lui Traian Băsescu dar a făcut şi campania prezidenţială a lui Klaus Ioahhnis", a explicat reporterul Antena 3, Berta Popescu. 

Directorul agenţiei de publicitate GMP, Felix Tătaru, a fost consultant în peste 20 de campanii electorale, naţionale şi locale, numai pentru candidaţi şi partide de dreapta. 
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close