Antena 3 CNN Politică USL: Lovitura de stat a început odată cu decizia PDL de a boicota referendumul

USL: Lovitura de stat a început odată cu decizia PDL de a boicota referendumul

USL: Lovitura de stat a început odată cu decizia PDL de a boicota referendumul
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Iul 2012   •   11:32

Secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că adevărata lovitură de stat a început marţi, odată cu decizia PDL de a boicota referendumul şi cu anunţul lui Traian Băsescu privind întoarcerea sa la Cotroceni indiferent de rezultat.
   
"USL doreşte să atragă atenţia opiniei publice interne şi internaţionale asupra faptului că adevărata lovitură de stat în România a început ieri, odată cu decizia PDL de a boicota referendumul şi cu anunţul pe care, cu seninătate, domnul Traian Băsescu l-a făcut, că se întoarce la Cotroceni indiferent de rezultat", a spus Mihalache, citat de Mediafax.
   
El a precizat că, practic, Traian Băsescu şi PDL au recunoscut, prin luarea deciziei de a boicota referendumul, că nu mai au nicio şansă de a obţine voturile şi încrederea românilor şi că singura modalitate în care îşi pot păstra scaunul e una de ordin procedural.
   
"Aceasta este adevărata lovitură de stat, pentru că doar aşa poate fi definită o situaţie în care o minoritate doreşte să conducă împotriva unei majorităţi", a spus Mihalache.
   
El a spus că tema pe care PDL încearcă să o introducă în discuţie, referitoare la faptul că cetăţenii care nu se prezintă al vot alcătuiesc un fel de majoritate a celor dezinteresaţi de tema demiterii lui Traian Băsescu, este extrem de periculoasă, reprezentând o interpretare abuzivă.
   
"Această intepretare încearcă să ascundă realitatea şi că ceea ce ni se propune e conducerea de către o minoritate agresivă împotriva unei majorităţi. USL face apel la toţi cetăţenii de bună credinţă, indiferent de opţiunea politică, să participe la acest referendum, avertizând că artificiile de tip procedural nu se pot substitui votului majorităţii populaţiei şi că o asemenea încercare va antrena România într-o criză politică fără precedent, cu consecinţe asupra vieţii fiecărui cetăţean", a spus Mihalache.
  

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close