Antena 3 Politică USR, avertisment pentru Ludovic Orban: Aceste măsuri sunt nenegociabile

USR, avertisment pentru Ludovic Orban: Aceste măsuri sunt nenegociabile

de Dan Gabor    |    19 Noi 2020   •   19:25
USR, avertisment pentru Ludovic Orban: Aceste măsuri sunt nenegociabile
Sursa foto: Hepta

DNA-ul Pădurilor și celelalte măsuri și angajamente de mediu reprezintă condiții ne-negociabile pentru orice coaliție de guvernare din care USR PLUS va face parte, a spus senatorul USR Mihai Goțiu. Conform acestuia, în România, 25.000 de persoane își pierd viața în fiecare an din cauza bolilor provocate de poluare.

„Una dintre cauzele majore ale ratei de mortalitate cauzate de COVID-19 din România, mult peste media europeană, sunt și aceste boli respiratorii cauzate de poluare. Iar dincolo de suferința umană, imposibil de cuantificat financiar, stau pierderile economice, de asemenea, uriașe: un miliard de euro, în fiecare an, valoarea lemnului tăiat ilegal, anual, din pădurile României; 11 miliarde de euro, în fiecare an, costurile sociale de sănătate asociate poluării din marile noastre orașe.

De aceea, afirm fără echivoc: mediul va fi una dintre prioritățile viitoarei guvernări. Punctual, să dau doar un exemplu - și îi transmit și domnului Ludovic Orban - că înființarea și operaționalizarea DNA-ului Pădurilor, mai exact a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, este una dintre condițiile USR PLUS în lipsa căreia nu putem avea o eventuală coaliție de guvernare”, spune senatorul Mihai Goțiu.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close