Antena 3 CNN Politică USR, avertisment pentru Ludovic Orban: Aceste măsuri sunt nenegociabile

USR, avertisment pentru Ludovic Orban: Aceste măsuri sunt nenegociabile

DNA-ul Pădurilor și celelalte măsuri și angajamente de mediu reprezintă condiții ne-negociabile pentru orice coaliție de guvernare din care USR PLUS va face parte, a spus senatorul USR Mihai Goțiu. Conform acestuia, în România, 25.000 de persoane își pierd viața în fiecare an din cauza bolilor provocate de poluare.

USR, avertisment pentru Ludovic Orban: Aceste măsuri sunt nenegociabile
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    19 Noi 2020   •   19:25

„Una dintre cauzele majore ale ratei de mortalitate cauzate de COVID-19 din România, mult peste media europeană, sunt și aceste boli respiratorii cauzate de poluare. Iar dincolo de suferința umană, imposibil de cuantificat financiar, stau pierderile economice, de asemenea, uriașe: un miliard de euro, în fiecare an, valoarea lemnului tăiat ilegal, anual, din pădurile României; 11 miliarde de euro, în fiecare an, costurile sociale de sănătate asociate poluării din marile noastre orașe.

De aceea, afirm fără echivoc: mediul va fi una dintre prioritățile viitoarei guvernări. Punctual, să dau doar un exemplu - și îi transmit și domnului Ludovic Orban - că înființarea și operaționalizarea DNA-ului Pădurilor, mai exact a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, este una dintre condițiile USR PLUS în lipsa căreia nu putem avea o eventuală coaliție de guvernare”, spune senatorul Mihai Goțiu.

 

×
Subiecte în articol: USR Ludovic Orban PNL
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close