Antena 3 CNN Politică USR, plan-exploziv în cazul în care Guvernul Dăncilă e demis în urma moțiunii de cenzură

USR, plan-exploziv în cazul în care Guvernul Dăncilă e demis în urma moțiunii de cenzură

USR, plan-exploziv în cazul în care Guvernul Dăncilă e demis în urma moțiunii de cenzură
28 Mai 2019   •   17:50

USR-PLUS nu va face parte dintr-un eventual Guvern non-PSD rezultat în urma adoptării unei moțiuni de cenzură, dar îl va susține în Parlament, declară președintele USR, Dan Barna.

Citește și: PNL va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Ludovic Orban: Nu vă mai cramponați de guvernare

El pledează pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate după scrutinul prezidențial de la sfârșitul acestui an.

Dacă Executivul Dăncilă ar fi demis în urma unei moțiuni de cenzură, iar președintele ar desemna un premier care va căuta o majoritate în Parlament, Alianța USR-PLUS ar face parte din Guvernul care ar rezulta? ”Categoric, nu. Este un principiu pe care îl avem la USR. Practic, alegerile anticipate sunt soluția morală, corectă, pentru că orice Guvern s-ar crea acum după plecarea Guvernului Dăncilă, nu va putea funcționa la modul real pentru o Românie europeană, cu această majoritate parlamentară, care nu mai este legitimă.

Și atunci, Guvernul care ar putea să vină, un Guvern non-PSD din toate celelalte partide, USR nu va face parte din el, dar suntem dispuși să-l susținem în Parlament, despre asta vorbim, despre cum se creează o majoritate alternativă, să-l susținem în Parlament, atâta timp cât un astfel de Guvern ar avea în program trei-patru priorități, care pentru noi sunt explicite: fără penali în funcții publice, revenirea la alegerea primarilor în două tururi, repararea efectelor OUG 114, care efectiv alungă companiile din țară și pensiile speciale, eventual”, a spuns Dan Barna, la RFI.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close