Antena 3 CNN Politică Vanghelie bagă activiştii social-democraţi în cantonament de campanie

Vanghelie bagă activiştii social-democraţi în cantonament de campanie

Vanghelie bagă activiştii social-democraţi în cantonament de campanie
Sursa foto: Marian Vanghelie
22 Oct 2009   •   18:20

Liderul PSD, Marian Vanghelie şi-a reluat practica antrenamentelor precampanie pentru activişţii social-democraţi. Doar că de această dată Vanghelie are în subordine un întreg regiment. Mandatat de conducerea PSD cu sarcina coordonării filialelor Giurgiu şi Ilfov, liderul de Bucureşti i-a convocat şi pe aceştia la seminariile de pregătire electorală care vor avea loc în acest weekend la Poiana Braşov. Vanghelie a mai organizat pregătiri de campanie, tot la Braşov, înaintea alegerilor locale din 2008 şi a alegerilor europarlamentare, evenimente la care au participat peste 1.000 de social-democraţi.

Peste 1.300 de social-democraţi din cele trei organizaţii judeţene vor lua drumul muntelui pentru a contribui la creşterea importanţei lui Vanghelie în ochii liderului Mircea Geoană care va fi prezent la aceste lucrări şi în calitate de candidat prezidenţial al PSD.

În ultima vreme, liderul PSD Bucureşti face eforturi de afirmare în ochii conducerii partidului pentru a -şi netezi după alegerile prezidenţiale drumul spre postul de vicepreşedinte regional pe care l-ar fi dorit acordat statutar chiar la congresul de validare a candidaturii lui Geoană la Cotroceni.

Surse social-democrate susţin că atât Vanghelie, cât şi liderii de Vrancea şi Constanţa, Marian Oprişan, respectiv, Nicuşor Constatinescu au făcut lobby printre colegii de partid pentru a fi confirmaţi oficial în cele patru funcţii vacante de vicepreşedinţi, însă Geoană a amânat problema după alegeri pentru a-i avea la mână şi a-i sili să se mobilizeze cât mai eficint pentru propria sa campanie electorală.

Vanghelie pare a fi înţeles mesajul. Organizaţia sa s-a numărat printre filialele fruntaşe la capitolul strângere de semnături de susţinere pentru candidatura lui Geoană, alături de filiala lui Liviu Dragnea, recent instalat oficial ca secretar general al partidului, şi de cea condusă de Oprişan, aspirant la un post de vicepreşedinte de partid.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close