Antena 3 CNN Politică Vasile Soporan, noul preşedinte al organizaţiei PSD Cluj

Vasile Soporan, noul preşedinte al organizaţiei PSD Cluj

Vasile Soporan, noul preşedinte al organizaţiei PSD Cluj
17 Iul 2008   •   17:54

Deputatul PSD Vasile Soporan este noul preşedinte al organizaţiei PSD Cluj. El a fost ales în această funcţie la Conferinţa Judeţeană Extraordinară organizată după ce foştii lideri au demisionat din cauza rezultatelor slabe obţinute la alegerile locale. Soporan i-a surclasat pe Valentin Cuibus şi Cristian Ţurca.

Conform Mediafax, Soporan a fost ales cu 69 de voturi din partea delegaţilor, în timp ce Valentin Cuibus a primt 57 voturi, iar Cristian Ţucra 6 voturi. Opt voturi au fost nule.

În acelaşi timp, fostul vicepreşedinte al PSD, Ioan Rus, a afirmat că el, Vasile Puşcaş şi Vasile Dâncu nu vor părăsi partidul pentru nicio altă formaţiune politică. "Este o poveste lansată de duşmanii noştri că vom pleca. Grupul de la Cluj rămâne în acest partid atât timp cât vom considera că în interiorul partidului vom putea să ne exprimăm un punct de vedere", a afirmat Rus.



El a declarat pentru Mediafax că alături de ceilalţi doi colegi demisionari va activa în fundaţia "Institutul Social Democrat din Transilvania", care va avea un program similar cu alte fundaţii mari din Europa. Cei trei au demisionat, pe 8 iulie, din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD.

Fostul vicepreşedinte al PSD a mai subliniat că rezultatele de la alegerile locale nu justificau dizolvarea conducerii filialei. "A fost o luptă împotriva noastră. Decizia a fost gratuită, inoportună şi contraproductivă", a afirmat Rus.

Foto: Monitorul de Cluj

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close