Antena 3 CNN Politică Vicepreşedintele Bundestagului îl atacă din nou pe Tăriceanu

Vicepreşedintele Bundestagului îl atacă din nou pe Tăriceanu

Vicepreşedintele Bundestagului îl atacă din nou pe Tăriceanu
21 Feb 2008   •   16:01

Guvernul Tăriceanu este din nou pus la zid de vicepreşedintele Bundestagului, Camera Inferioară a Parlamentului Germaniei. După ce l-a numit „Flat-Tax Tăriceanu” pe şeful Executivului de la Bucureşti, Susanne Kastner revine cu noi critici îndreptate împotriva premierului. Într-o scrisoare adresată lui Tăriceanu, Kastner cere Guvernului de la Bucureşti să revină asupra deciziei de anulare a facilităţilor fiscale pentru ONG-uri. Vicepreşedintele Bundestagului susţine că această măsură afectează activitatea caselor de copii, a căminelor de bătrâni şi a altor instituţii sociale, care primesc ajutoare de la aceste organizaţii non-guvernamentale.

Scrisoarea a fost adresată premierului la două zile după ce Susanne Kastner a acuzat Guvernul României că blochează sistematic proiectele sociale.

În ultima scrisoare, vicepreşedintele Bundestagului scrie că „anul trecut, fundaţia a cărei iniţiatoare sunt a modernizat şi extins cu fonduri provenind de la guvernul federal German o casă de copii din Lipova, judeţul Arad. Mii de Euro prevăzuţi pentru copii au trebuit însă să fie plãtiţi statului sub formă de TVA. În aceeaşi situaţie se află şi numeroase alte ONG-uri. În timp ce aceşti bani nu joacă nici un rol la bugetul statului român, ei lipsesc copiilor şi celorlalte persoane neajutorate din ţara dumneavoastră, care au nevoie urgentă de ei".

Antena 3

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close