Antena 3 CNN Politică Vicepreşedintele PNL Hunedoara Alin Simota, EXCLUS din partid din cauza "prejudiciilor de imagine"

Vicepreşedintele PNL Hunedoara Alin Simota, EXCLUS din partid din cauza "prejudiciilor de imagine"

Vicepreşedintele PNL Hunedoara Alin Simota, EXCLUS din partid din cauza "prejudiciilor de imagine"
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iun 2013   •   21:34

Vicepreşedintele PNL Hunedoara Alin Simota, arestat sub acuzaţia că a condus o grupare suspectată de infracţiuni cu violenţă, cămătărie, înşelăciune şi şantaj, a fost exclus, miercuri, din PNL, din cauza "prejudiciilor de imagine" aduse partidului, informează Mediafax.
       
Biroul Permanent al PNL Hunedoara a votat în unanimitate propunerea de excludere, Simota fiind acuzat că a adus "prejudicii grave de imagine" acestei formaţiuni politice.
   
Alin Simota este consilier local PNL la Petroşani, iar în mandatul 2008-2012 a fost consilier judeţean la Hunedoara.
   
Alin Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din judeţ, a dezvoltat afaceri atât în domeniul construcţiilor, cât şi în domeniul energetic, câştigând mai multe licitaţii organizate de Consiliul Judeţean, în perioada în care a fost consilier judeţean.
   
Alin Simota s-a înscris în PNL în luna aprilie 2008, iar două luni mai târziu se afla pe un loc eligibil pe lista de consilieri judeţeni a formaţiunii politice. În mandatul 2008-2012 a fost consilier judeţean la Hunedoara, apoi a devenit consilier local PNL la Petroşani. În timpul mandatului de consilier judeţean, Simota a fost ales preşedinte al PNL Petroşani, însă în martie 2013, când se afla la jumătatea mandatului de preşedinte, a demisionat din funcţie, invocând motive personale.
   
Alin Simota a rămas membru în PNL Petroşani şi în Biroul Permanent Judeţean al PNL Hunedoara.
   
În urmă cu o săptămână, omul de afaceri Alin Simota şi trei membri ai grupării conduse de acesta şi suspectate de infracţiuni cu violenţă, cămătărie, înşelăciune şi şantaj au fost arestaţi de Curtea de Apel Alba Iulia, în urma mai multor percheziţii făcute la adrese din judeţul Hunedoara, între care şi la Clubul Sportiv Jiul Petroşani, în biroul lui Simota.
   
Alin Simota este finanţatorul echipei de fotbal Jiul Petroşani, care în pauza competiţională de iarnă a fost retrasă din Liga a treia din cauza datoriilor. Totodată, echipa a doua a clubului, care evolua în liga a patra de fotbal, nu a mai fost programată la meciuri începând cu luna aprilie.
   
Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale, unele dintre ele intrând în insolvenţă, s-a aflat de mai multe ori în atenţia anchetatorilor pentru evaziune fiscală, stopaj la sursă şi emitere de file cec fără acoperire.


×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close