Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Domnul Tăriceanu este garanţia că nu se va schimba cota unică

Victor Ponta: Domnul Tăriceanu este garanţia că nu se va schimba cota unică

Victor Ponta: Domnul Tăriceanu este garanţia că nu se va schimba cota unică
Sursa foto: Foto: VideoNews
07 Noi 2014   •   10:36
Candidatul alianţei PSD-UNPR-PC pentru preşedinţia României, Victor Ponta, a explicat, vineri, că va demisiona din funcţia de preşedinte a PSD imediat după ce va câştiga alegerile şi că, din acel moment, atribuţiile revin preşedintelui executiv al partidului, Liviu Dragnea şi secretarului general, Andrei Dolineaschi. 
 
"După ce voi fi ales preşedintele României, cu siguranţă voi demisiona din funcţia de preşedinte al PSD. Conform statutului, cel care preia sarcinile până la congresul din februarie, este preşedintele executiv, Liviu Dragnea şi, sigur, secretarul general, Andrei Dolineaschi. Ambii au spus public faptul că decizia de a reface USL şi a principiilor sale, conform cărora un partid dă preşedintele şi un partid dă premierul, este foarte clară."
 
Ponta a explicat că Tăriceanu reprezintă o "garanţie", pentru "orice om raţional". 
 
"Liberalii în acest moment sunt reprezentaţi de domnul Tăriceanu. Domnia sa va fi propunerea de premier. Mai e un avantaj. Domnul Tăriceanu, care a lucrat la programul USL, este garanţia pentru orice om raţional şi de bun simţ că primul-ministru care a introdus cota de 16% nu o să o schimbe, cum spune propaganda domnului Băsescu."
 
Cât despre o dezbatere cu contracandidatul său, Klaus Iohannis, Ponta a explicat că vor exista patru astfel de ocazii, fiecare dintre ele la televiziunile de ştiri din România.
 
"Vor exista patru dezbateri, sunt absolut convins că staff-ul domnului Iohannis îl va îndemna să vină la dezbateri, pentru că este important ca cetăţenii României să nu voteze o hologramă, o formă fără fond, despre care nu ştii ce gândeşte. Voi merge luni la România TV pentru a vorbi despre planul social şi economic, marţi la Realtieatea TV, pentru politică externă şi securitate naţională, miercuri la B1 TV, pentru instituţiile statului, Constituţie şi justiţie şi joi, la Antena 3, pentru proiectul de preşedinte. Şi sunt convins că domnul Iohannis va veni măcar la una dintre ele, poate nu la toate, dar este candidat în turul II."
 

×
Parteneri
Greva generală continuă cu aproape 87% dintre angajații din învățământ
x close