Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: ”Este plin de droguri în toate liceele din Bucureşti. Ne nenorocesc copiii”

Victor Ponta: ”Este plin de droguri în toate liceele din Bucureşti. Ne nenorocesc copiii”

Victor Ponta trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de stupefiante în licee. Politicianul a afirmat că adolescenții din școlile din România sunt expuși la droguri în unitățile de învățământ.

Victor Ponta: ”Este plin de droguri în toate liceele din Bucureşti. Ne nenorocesc copiii”
de Andreea Cigolea    |    03 Iun 2021   •   10:45

”România are multe păcate, dar macar era o țară sigură, puteai să-ți lași copilul în Herăstrău că nu îl împușcă nimeni.

La noi cel mai mare pericol era să nu dea unul beat sau drogat peste tine pe trecerea de pietoni.  Acum mai sunt supărat și pe problema drogurilor, în toate liceele din București e plin de droguri. Tot prindem politicieni, dar drogurile din școli ne distrug copiii.

Cât am fost prim ministru am zis, ”acționați cu toate forțele”, când e vorba de droguri sau violente în școli și licee. Dar dacă acum nu le mai zice nimeni…”, a spus Victor Ponta la România TV.

Pe primul loc în ordinea celor mai consumate droguri ilicite în România la nivelul anului 2019 se situau noile substanțe psihoactive (NSP) – 6,3%, urmate de canabis – 6,1%, cocaina/crack -1,6%, medicamente fără prescripție medicală – 1,5%, ecstasy – 1,0%, heroina – 0,9%, LSD – 0,5%, amfetamine – 0,2%, solventi/inhalante – 0,1%.

Totodată, potrivit celui mai recent studiu în populația școlară, cel mai consumat drog ilicit în rândul adolescenților continuă să fie:

- canabisul/hasisul – 8,7%, urmat de NSP cu 3,2%, solventi/substante inhalante cu 2,8%, cocaina cu 1,8%, LSD sau alte halucinogene – 1,7%, ecstasy – 1,2%, heroina – 0,7%, ketamina – 1,8%, crack – 0,6%, metamfetamine – 0,6%, amfetamine -0,5% si GHB – 0,4%.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta București
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close