Antena 3 CNN Politică Victor Ponta nu poate fi urmărit penal. Deputaţii au respins cererea DNA. Ce a scris premierul pe Facebook

Victor Ponta nu poate fi urmărit penal. Deputaţii au respins cererea DNA. Ce a scris premierul pe Facebook

Victor Ponta nu poate fi urmărit penal. Deputaţii au respins cererea DNA. Ce a scris premierul pe Facebook
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Iun 2015   •   12:38

UPDATE:
Victor Ponta a publicat un mesaj pe Facebook în legătură cu votul pe care deputaţii l-au dat astăzi. "Rezultatul votului din Camera Deputaților este unul normal. Parlamentul şi Guvernul au obligaţia de a respecta Constituţia!" a scris premierul pe contul să de socilizare.

------

Deputaţii au respins cererea DNA de urmărire a premierului Victor Ponta cu 231 de voturi împotriva cererii DNA şi doar 120 şi-au dorit ca Ponta să fie urmărit penal.

-------

 Victor Ponta le-a cerut colegilor săi să nu voteze politic. Premierul a declarat că parlamentul trebuie să decidă astăzi dacă doresc în continuare acelaşi sistem prin care un guvern este numit şi demis de parlament sau dacă vor ca acesta să fie demis printr-un act al unei alte puteri.

------

Premierul a fost întrebat dacă are emoţii înaintea votului pe care parlamentul îl va da astăzi. Acesta a răspuns: "Întodeauna am emoþii în faþa Parlamentului". Şedinţa în care parlamentarii vor vota pentru sau împotriva începerii urmăririi penale a lui Ponta a început. La aceasta sunt prezenţi 288 din 384 de deputaţi.

Ştirea iniţială

Soarta premierului Victor Ponta ajunge astăzi în Camera Deputaţilor. Deputaţii vor decide dacă incuviinţează cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele premierului pentru conflict de interese. Aseară, deputaţii din Comisia Juridică a Camerei au dat aviz negativ cererii procurorilor. 18 deputaţi au votat "împotriva" cererii DNA , 7 au votat "pentru" şi s-a mai înregistrat o abţinere. Votul din comisie a fost aspru criticat de liberali care au declarat că PSD face scut pentru a-si proteja penalii.

Comisia juridica din Camera Deputaţilor a dat aviz negativ în ceea ce priveşte cererea DNA de incepere a urmaririi penale pe lui Victor Ponta.

Imediat după vot, liberalii i-au acuzat pe social-democrati ca nu lasă justiţia să îşi facă treaba. În schimb, premierul susţine că votul liberalillor a fost unul politic, dictat de şefii PNL. Victor Ponta a mers la audiere fără să fie însoţit de un avocat şi le-a transmis deputaţilor jurişti ca deciziile politice nu pot fi cenzurate de procurori.

Biroul Permanent al Camerei deputatilor a decis ca votul pe cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta sa aiba loc astăzi, de la ora 10.00.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close