Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Vreau să jucăm un rol regional pentru Moldova, Ucraina, Georgia, Serbia

Victor Ponta: Vreau să jucăm un rol regional pentru Moldova, Ucraina, Georgia, Serbia

Victor Ponta: Vreau să jucăm un rol regional pentru Moldova, Ucraina, Georgia, Serbia
Sursa foto: Foto: VideoNews
20 Oct 2014   •   15:46
Realizatorul emisiunii "Income", Adrian Măniuţiu, l-a avut ca invitat pe premierul Victor Ponta, la ministudioul de la conferinţa europeană "The Economist", organizată la Bucureşti. 
 
Premierul a explicat că i se confirmă din ce în ce mai des un mesaj pe care l-a primit din ce în ce mai des. 
 
"România este din ce în ce mai descoperită pentru regiune, ca o ţară care stabilitate guvernamentală de doi ani şi jumătate, care va avea stabilitate politică în 27 de zile, după prezidenţiale şi care şi-a pus în valoare un potenţial pe care foarte puţini îl credeau". 
 
Ponta a explicat şi că îşi doreşte ca România să joace un rol regional important. 
 
"Vreau să jucăm un rol regional, pentru Moldova, Ucraina, Georgia, Serbia, arătând că România şi modelul românesc, chiar dacă nu este perfect, este calea de urmat". 
 
Premierul a adăugat că atenţia Europei s-a mutat înspre regiunea de sud-est şi acest lucru ne avantajează.
 
"Atenţia Europei s-a orientat din nou în această regiune, din cauza incidentelor din Ucraina. În al doilea rând, faptul că celelalte ţări din regiune au avut o direcţie mai puţin clară sau stabilă decât România, cu unele excese, cum este Ungaria, ori faptul că România a avut în ultimii ani şi creştere economică şi stabilitate socială şi faptul că există şi perspectiva unei predictibilităţi şi stabilităţi, vedeţi acestea sunt elementele pe care le doreşte toată lumea în regiune". 
 
Cât despre relansarea investiţiilor în România, un capitol defavorizat, premierul a explicat că se poate miza pe o creştere a acestora în 2015. 
 
"Reducerea deficitului bugetar evident că a afectat partea de investiţii publice. Criza din Ucraina afectează încrederea investitorilor străini în regiune, dar chiar şi în aceste condiţii economia românească a devenit mult mai competitivă, în special în mediul privat. Măsurile luate de noi sunt convins că ne asigură un potenţial de dezvoltare. Nu ne bagă nimeni în traistă, va depinde de stabilitatea politică şi capacitatea de a ţine aceste politici pe un termen ceva mai lung."
 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close