Antena 3 CNN Politică Videanu, despre refuzul lui Preda de a boicota Antena 3: Sancţionarea este posibilă

Videanu, despre refuzul lui Preda de a boicota Antena 3: Sancţionarea este posibilă

Videanu, despre refuzul lui Preda de a boicota Antena 3: Sancţionarea este posibilă
Sursa foto: Adriean Videanu
09 Apr 2010   •   11:50

Refuzul europarlamentarului Cristian Preda de a se supune deciziei PDL de boicotare totală, prin proprii reprezentanţi, a emisiunilor de la Antena 3 şi Realitatea TV, l-ar putea costa pe eurodeputat o sancţiune pe linie de partid. O spune chiar prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu, care a ţinut să avertizeze vineri că este vorba despre o decizie a partidului care se aplică tuturor membrilor săi. Colegul său de partid, Vasile Blaga crede totuşi că nu se pune problema unei astfel de sancţiuni, chiar dacă interdicţia este o decizie care se aplică pentru toţi democrat-liberalii.

Întrebat dacă europarlamentarul Cristian Preda riscă o sancţiune, prin faptul că refuză să se conformeze deciziei BPN, Videanu a răspuns: "E posibil".

El a reiterat faptul că la baza acestei decizii stă lipsa de obiectivitate în prezentarea şi cu bune şi cu rele din aceste dezbateri.
"Sigur, aveţi acces la toate evenimentele, la toate informările noastre, dar vrem să vă lăsăm să discutaţi singuri. Niciodată o abordare critică nu este dezinformare, dar vrem ca o informare critică să se bazeze pe argumente. De exemplu, colegul dumneavoastră, domnul Gâdea, mizeria pe care a făcut-o aseară în ceea ce mă priveşte pe mine. Nici măcar nu au curiozitatea să se documenteze, să vadă de la cine, cum, când, în ce fel", a declarat Videanu.
Întrebat de ce nu a intervenit în emisiune, Videanu a răspuns: "De ce? La nişte prostii pe care le spun ei... Tocmai asta este diferenţa. Întâi trebuie să te documentezi şi apoi vii să spui".

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga a declarat, la rândul său, că o decizie luată în partid se respectă şi nu mai contează cine a fost de acord sau împotrivă.

"Nu doresc să o motivez sau să o interpretez. Dacă BPN a luat o astfel de decizie, eu, mai ales ca secretar general al partidului, o respect. Altceva nu am ce să... Când se ia o decizie în partid, nu mai contează cine a fost pentru şi cine a fost împotrivă, ea se respectă. Aşa funcţionează un partid", a spus Blaga.

În ceea ce priveşte anunţul lui Cristian Preda, care refuză să se supună deciziei partidului, Blaga a spus: "Este problema domniei sale". El a precizat că nu crede că europarlamentarul PDL riscă o sancţiune din acest punct de vedere.

În schimb, vicepreşedintele Cezar Preda consideră că europarlamentarul PDL ar putea fi sancţionat pentru că nu respectă decizia partidului.

"Deciziile BPN sunt decizii care trebuie respectate. Cine încalcă aceste decizii nu se supune deciziei partidului. Este o decizie temporară care până la urmă trebuie să dea de gândit şi celor două posturi, care trebuie să îşi păstreze obiectivitatea faţă de efortul unui Guvern de a face ceva şi de a prezenta lucrurile corect", a explicat Preda.

Întrebat dacă europarlamentarul riscă o sancţiune, Cezar Preda a spus: "Cred că da".

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a anunţat, pe blogul său, că vineri seară va participa la o emisiune la Antena 3, deoarece invitaţia a fost făcută înainte de şedinţa BPN în care s-a interzis membrilor partidului să mai meargă la Realitatea şi Antena 3. În viziunea europarlamentarului "boicotarea presei este o mare eroare" iar decizia PDL în acest sens este "un gest pripit".

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close