Antena 3 CNN Politică Videanu: "Geoană a propus data de 15 mai pentru adoptarea codurilor juridice"

Videanu: "Geoană a propus data de 15 mai pentru adoptarea codurilor juridice"

Videanu: "Geoană a propus data de 15 mai pentru adoptarea codurilor juridice"
Sursa foto: Adriean Videanu
21 Apr 2009   •   15:10

PSD şi PDL nu se înţeleg pe tema trecerii codurilor juridice prin Parlament. Social-democraţilor nu sunt de acord nici modalitatea aleasă, asumarea răspunderii, nici cu termenul final convenit iniţial pentru adoptare, data de 15 mai. Democrat-liberalii susţin însă că liderul PSD, Mircea Geoană este cel care ar fi propus şi susţinut în trecut această dată ca termen de adoptare al codurilor juridice. Ca atare, PDL aşteaptă ca partenerul de coaliţie să-şi respecte angajamentul iniţial pe această temă, a declarat prim-vicepreşedintele democrat-liberal Adriean Videanu. Poziţia PDL vine pe fondul declaraţiilor făcute de liderul social-democrat care a calificat finalizarea dezbaterii asupra Codurilor juridice până la 15 mai ca o dată "nerealistă" şi "arbitrară" a preşedintelui Băsescu.

?PDL îşi reafirmă angajamentul iniţial astfel încât codurile să fie adoptate în termenul stabilit cu partenerii noştrii de coaliţie? a afirmat Videanu la finalul şedinţei de Birou Permanent Naţional al partidului.

Informat de presă că Geoană se opune respectării termenului de 15 mai pentru adoptarea acestor acte normative, Videanu a arătat că tocmai liderul PSD ar fi fost cel care a venit la consultări cu această dată ca termen final.

?Domnul Geoană este un pic nervos din acest punct de vedere. Era în stânga preşedintelui Traian Basescu când împreună, dacă nu mă înşel chiar dânsul a propus data de 15 mai pentru adoptarea codurilor şi pe cale pe consecinţă noi ne menţinem angajamentul iniţial. Sperăm ca şi PSD să facă acelaşi lucru? a explicat Videanu, care a adăugat că asumarea răspunderii guvernamentale rămâne o opţiune pentru trecerea lor prin Parlament.

?Din câte ştim la ultima evaluare făcută în Cabinet atât de ministrul Justiţiei, cât si de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul erau întrunite condiţiile pentru trecerea în Parlament la data stabilită? a precizat liderul democrat-liberal.
Videanu a arătat că problema poate fi redeschisă în coaliţie, mai ales că toate discuţiile de până acum au fost purtate pa marginea încadrării în termenul de 15 mai.

"Am auzit şi eu de declaraţiile domnului Geoană de astăzi. Punctul de vedere al PDL este că îşi menţine punctul de vedere iniţial, aşteptăm în cadrul coaliţiei, dacă va fi un subiect pe care domnul Geoană va dori să îl discute, să îl discutăm cu plăcere. Dacă domnul Geoană s-a răzgândit, rămâne să vedem care sunt argumentele", a conchis Videanu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a declarat marţi că finalizarea dezbaterii asupra Codurilor juridice până la 15 mai este o dată "nerealistă" şi "arbitrară" a preşedintelui Băsescu, care "a susţinut că acest termen este indispensabil pentru relaţia noastră cu UE, lucru dovedit a fi neadevărat".

"Considerăm că o dezbatere solidă şi în societate, şi în Parlament reprezintă calea de urmat şi aşteptăm şi din partea preşedintelui Băsescu, la întâlnirea cu această Coaliţie, nuanţarea poziţiei sale, el fiind cel care a impus şi a susţinut că acest termen este indispensabil pentru relaţia noastră cu UE, lucru dovedit a fi neadevărat", a mai spus Geoană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close