Antena 3 CNN Politică Viorel Hrebenciuc a rămas fără imunitate

Viorel Hrebenciuc a rămas fără imunitate

de O.P.    |    S.T.    |    27 Oct 2014   •   15:24
UPDATE- Viorel Hrebenciuc a rămas fără imunitate după citirea demisiei sale în plenul Camerei Deputaţilor. Procurorii DNA vor putea să-l aresteze fără vreo piedică formală. 

Ştirea iniţială
:

Procurorii DNA ar putea avea mână liberă la arestarea lui Viorel Hrebenciuc, dacă plenul Parlamentului va lua act astăzi de demisia liderului PSD din Camera Deputaţilor.

Tot de votul colegilor din parlament depinde şi libertatea deputatului Ion Diniţă, acuzat de corupţie în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Plenul Camerei Deputaţilor va lua act astăzi de demisia lui Viorel Hrenenbiuc, iar după ce vacantarea postului de deputat va apărea în Monitorul Oficial, Parlamentul va înştiinţa procurorii DNA că acesta nu mai este deputat şi, prin urmare, nu mai are imunitate.

Vă reamintesc că Hrebenciuc a demisionat din Parlament încă de săptămâna trecută, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei. Însă demisia devine efectiva doar in momentul citirii ei în plen.

În aceste condiţii, nu mai e nevoie de niciun vot în Comsia juridică sau în plen legat de deputatul Hrebenciuc, spre deosebire de deputatul Ioan Adam, al cărui dosar rămâne încă în Parlament.

El va fi audiat de colegii săi din Comisia Juridică, apoi aceştia vor întocmi un raport  în cazul solicitării de arestare preventivă cerută de DNA. După ce raportul va fi gata, urmează ca plenul să decidă dacă Ioan Adam îşi păstrează sau nu imunitatea parlamentară. Teoretic, decizia ar trebui să se ia în cel mult cinci zile.

De asemenea tot astazi ar trebui votată cererea de incuviintare a arestarii preventive pe numele deputatului Ion Diniţă. Saptamana trecuta plenul camerei deputatilor nu a avut cvorum, aşa că solicitarea procurorilor a fost amanata pentru astazi. Ion Diniţă este acuzat de complicitate la abuz in serviciu si trafic de influenta în dosarul lui Aristotel Căncescu, arestat si el preventiv.


×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close