Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, despre Tăriceanu: „A făcut rău propriului său partid. Văd un ALDE căzut și nu îmi pare bine”

Viorica Dăncilă, despre Tăriceanu: „A făcut rău propriului său partid. Văd un ALDE căzut și nu îmi pare bine”

Viorica Dăncilă, despre Tăriceanu: „A făcut rău propriului său partid. Văd un ALDE căzut și nu îmi pare bine”
18 Sep 2019   •   22:23

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că îl respectă pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar nu înțelege gestul fostului președinte al Senatului de a părăsi Guvernarea.

„Eu l-am respectat pe domnul Tăriceanu şi-l respect. Dar în momentul în care iei o decizie trebuie să o iei din anumite considerente. Înţelegeam dacă lua această decizie pentru că dumnealui voia să candideze la prezidenţiale. Înţelegeam pentru că voia să aducă mai multe procente pentru partidul domniei sale, să ridice încrederea cetăţenilor în ALDE. Înţelegeam dacă acest guvern avea performanţe economice slabe, dar ştiţi foarte bine că avem a doua cea mai mare creştere economică din UE. Înţelegeam dacă erau probleme între premier şi miniştrii din cabinet, dar acestea au fost foarte bune”, a subliniat Viorica Dăncilă la Sinteza Zilei

Citește Și Viorica Dăncilă: Un gest de onoare ar fi ca preşedintele Iohannis să îşi dea demisia

„Deci pentru mine este de neînţeles gestul făcut de domnul Tăriceanu. Nu vreau să-l judec, dar toate atacurile cu care a ieşit, cu toate aceste lucruri pe care le-a făcut, a făcut rău în primul rând partidului dumnealui. Uitaţi-vă că nu mai e grup ALDE nici în Senat nici în Camera Deputaţilor. Ce şase le mai acordă celor care au venit alături de domnia sa? Eu le-am spus să mergem pe liste comune şi la locale şi la parlamentare, să mergem împreună pentru că am pornit împreună şi atunci când porneşti pe un drum e bine să mergi până la capăt. Acest lucru nu l-a convins. Deci, hu ştiu care au fost considerentele, dar văd un ALDE căzut şi nu pot să spun că îmi pare bine. Dimpotrivă”, a declarat liderul social-democrat.

Citește Și: Premierul Viorica Dăncilă, la Sinteza Zilei: „Nu cred că trebuie președintele să îmi spună când să merg în Parlament” (LIVE TEXT și VIDEO)

Citește Și Viorica Dăncilă despre alegerile prezidenţiale: „Nu am intrat în această bătălie ca să fac blat cu cineva”

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close