Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă: „Vom adopta OUG prin care cresc alocaţiile pentru copii”

Viorica Dăncilă: „Vom adopta OUG prin care cresc alocaţiile pentru copii”

Viorica Dăncilă: „Vom adopta OUG prin care cresc alocaţiile pentru copii”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    19 Feb 2019   •   14:25

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în şedinţa de guvern de marţi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care alocaţiile pentru copii vor fi majorate începând cu data de 1 martie.

„Sper că domnul preşedinte va promulga cât mai rapid Legea bugetului de stat, astfel încât de la 1 martie să poată să fie plătite alocaţiile pentru copii. Adoptăm astăzi OUG care ne va permite acest lucru. Coaliţia PSD-ALDE a identificat corect sursa de finanţare şi Guvernul a pregătit acest act imediat după votul din Parlament. Astfel, începând cu 1 martie 2019, copiii cu vârsta de până la 2 ani vor primi 300 de lei lunar, aceeaşi sumă va fi acordată şi pentru copiii cu dizabilităţi până la împlinirea vârstei de 18 ani. Tot de la 1 martie, cuantumul alocaţiei lunare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani va creşte la 150 de lei. Această sumă va fi acordată şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la finalizarea acestor studii. Avem asigurate în Legea bugetului de stat sumele necesare pentru toate aceste măsuri şi îmi exprim speranţa că preşedintele României va depăşi jocul politic şi o va promulga. Altfel, orice blocaj nu face altceva decât să confirme încă o dată demersul demagogic al Opoziţiei şi al preşedintelui Iohannis în încercarea de a aduna cât mai multe voturi”, a precizat prim-ministrul în debutul şedinţei Executivului.

Viorica Dăncilă s-a referit şi la faptul că în Legea bugetului de stat sunt prevăzute şi sumele necesare pentru investiţii.

×
Subiecte în articol: viorica dancila alocaţii
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close