Antena 3 CNN Politică Vor să conducă ţara, dar nu au fost în stare să organizeze o dezbatere electorală (VIDEO)

Vor să conducă ţara, dar nu au fost în stare să organizeze o dezbatere electorală (VIDEO)

Vor să conducă ţara, dar nu au fost în stare să organizeze o dezbatere electorală (VIDEO)
18 Noi 2009   •   21:37

După ore în şir de negocieri intense, mult-aşteptata confruntare electorală programată să aibă loc miercuri, începând cu ora 19:30, la TVR, a fost suspendată. Motivul? Neînţelegeri între staff-urile de campanie ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale, respectiv directorul televiziunii publice, Alexandru Sassu.

La un moment dat, toţi participanţii la negocieri au lăsat de înţeles că dezbaterea va avea loc şi că s-au înţeles asupra formatului, moderatorilor, orei şi chiar locaţiei. Numărul de candidaţi le-a dat, însă, negocierile peste cap.

După ce au convenit asupra variantei ca cinci candidaţi să participe la confruntare, liderii partidelor au ieşit rând pe rând să-şi anunţe retragerea, unii dintre ei motivându-şi decizia prin faptul că directorul TVR a schimbat numărul de candidaţi participanţi. Astfel, Crin Antonescu, liderul PNL şi candidat al acestui partid la prezidenţiale, a anunţat că este inacceptabil ca regulile să fie schimbate în urma presiunilor politice.

CRIN ANTONESCU, DUPĂ SUSPENDAREA CONFRUNTĂRII


Suspendarea confruntării a fost, iniţiial, infirmată de purtătorul de cuvânt al PSD pentru campania electorală, Victor Ponta, care susţinea că Mircea Geoană se va prezenta la orice dezbatere şi că este în drum spre sediul TVR. Ulterior, însă, acesta a declarat că dezbaterea nu va mai avea loc.

Totuşi, Mircea Geoană a încercat să transforme refuzul contracandidaţilor săi de a se prezenta la dezbatere într-un instrument pentru propria imagine. Deşi coordonatorul său de campanie, Viorel Hrebenciuc l-a avertizat telefonic că dezbaterea a fost anulată, liderul PSD s-a deplasat la sediul televiziunii publice pentru a-şi acuza rivalii de laşitate. Teza sa a fost îmbrăţişată însă şi de alţi candidaţi prezidenţiali, care s-au întrecut să se acuze reciproc de frică faţă de confruntarea cu proprii rivali.

MIRCEA GEOANĂ, DUPĂ SUSPENDAREA CONFRUNTĂRII



La finalul negocierilor, vina suspendării dezbaterii a fost aruncată de la un candidat la altul, fiecare susţinând că "celălalt" nu a avut curaj să participe.

Cel mai probabil, o confruntare între Crin Antonescu, Traian Băsescu şi Mircea Geoană va avea loc vineri. Detaliile privind organizarea confruntării rămân însă, din nou, necunoscute. Dacă se vor prezenta sau nu, rămâne de văzut în următoarele zile.






Antena3.ro


×
Parteneri
Noi dezvăluiri bombă ale văduvei celui ucis de fii vrăjitoarei Sidonia
x close