Antena 3 CNN Politică Vosganian: Tăriceanu va candida la alegerile prezidențiale

Vosganian: Tăriceanu va candida la alegerile prezidențiale

Vosganian: Tăriceanu va candida la alegerile prezidențiale
02 Ian 2019   •   17:49

Deputatul ALDE  Varujan Vosganian, susține că, în cadrul Alianței, o candidatură a lui Călin Popescu-Tăriceanu la Cotroceni este ”o soluție firească”.

Vosganian apreciază că Tăriceanu este un candidat care va intra cu brio în turul doi al prezidențialelor, având șanse reale pentru a câștiga scrutinul.

”În primul rând, faptul că domnul Călin Popescu-Tăriceanu este preocupat de alegerile pentru Cotroceni nu este, nici pe departe, o noutate. Domnul Tăriceanu a mai candidat și în trecut la președinția României și, după părerea mea, a fost o mare pierdere că nu a câștigat el, ci altcineva. La prezidențialele din 2014, principala problemă a fost faptul că, spre deosebire de contracandidații săi, nu a beneficiat de un vehicul puternic cu organizații în toată țara și, totodată, cu reprezentanți în toate secțiile de votare.

Acum însă, lucrurile s-au schimbat. Experiența politică îl califică pe Călin Popescu-Tăriceanu atât pentru o candidatură la Cotroceni, cât și pentru exercitarea acestei funcții. O astfel de soluție este firească la noi, în ALDE, nu e nici pe departe vreo noutate. Este soluția firească deoarece Călin Popescu-Tăriceanu este candidat de turul doi și, în mod cert, are șanse reale pentru a câștiga președinția României. În orice caz, pentru ALDE sunt esențiale alegerile europarlamentare, deoarece procentul pe care îl vom înregistra la urne va fi foarte important în ceea ce privește viitoarele strategii electorale pentru Cotroceni”, a declarat Varujan Vosganian, pentru PSnews.ro.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close