Antena 3 Politică Votul uninominal. Acord politic pe majoritatea articolelor din lege

Votul uninominal. Acord politic pe majoritatea articolelor din lege

20 Feb 2008   •   17:25
Votul uninominal. Acord politic pe majoritatea articolelor din lege

Comisia pentru elaborarea Codului Electoral a adoptat majoritatea articolelor Legii votului uninominal într-un singur tur de scrutin, dezbătând cele mai multe dintre amendamentele propuse de reprezentanţii partidelor parlamentare. Membrii Comisiei au amânat o serie de articole, rezolvarea lor urmând să aibă loc într-o şedinţă care va avea loc marţi, 26 februarie, când se intenţionează să se întocmească raportul final asupra actului normativ respectiv. Articolele asupra cărora s-a căzut de acord sunt votul uninominal într-un singur tur de scrutin, depunerea unei singure candidaturi din partea partidelor într-un colegiu uninominal şi redistribuirea proporţională a mandatelor.

Vor fi eliminate listele suplimentare, votul uninominal urmând a se desfăşura pe principiul ?un singur vot, un singur ales?.

Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi PC, care au participat la negocierile pe marginea proiectului de lege al votului uninominal, au dat asigurări că acesta va fi adoptat în două săptămâni.

Oamenii politici prezenţi la discuţii spun că au încercat să ţină cont de doleanţele fiecărei formaţiuni. UDMR a renunţat la ideea de liste naţionale, iar PSD, la introducerea modului de împărţire a colegiilor. PD-L nu participă la negocierile privind votul uninominal, dar a anunţat că va vota orice formulă convenită de PSD şi PNL.

Citiţi PNL, PSD, UDMR ŞI PC AU AJUNS LA UN CONSENS ÎN PRIVINŢA VOTULUI UNINOMINAL

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close