Antena 3 CNN Politică Zgonea i-a trimis o scrisoare lui Băsescu pe subiectul Roşia Montană

Zgonea i-a trimis o scrisoare lui Băsescu pe subiectul Roşia Montană

Zgonea i-a trimis o scrisoare lui Băsescu pe subiectul Roşia Montană
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Sep 2013   •   16:40

Deputaţii cer un referendum pentru proiectul Roşia Montană. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare în acest sens.

 
Zgonea îi cere lui Băsescu un calendar pentru organizarea referendumului.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor spune că salută demersul preşedintelui de a organiza un referendum pe tema exploatării miniere de la Roşia Montană şi îl roagă să transmită către Parlament calendarul pe care îl are în vedere în privinţa acestui referendum.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor mai spune că legislativul este dispus să ţină cont de rezultalele unui referendum pe această temă în dezbaterile care vor urma pe această temă.
 
Premierul Victor Ponta spunea ieri că şi el este de acord cu organizarea unui referendum pe această temă, însă numai după ce acesta va fi dezbătut în Parlament. 
 
Iată o contracţie între premier şi preşedintele Camerei Deputaţilor, amândoi membri PSD.

Proiectul Roşia Montană aruncă în aer colaborarea instituţională dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu. Preşedintele şi premierul şi-au aruncat vorbe grele unul altuia, în public, acuzându-se reciproc că ar fi primit bani pentru susţinerea exploatării aurului de la Roşia Montană. 
 
Traian Băsescu s-a supărat că Victor Ponta vrea aprobarea Parlamentului pentru proiectul Roşia Montană şi ameninţă cu un referendum pe această temă. Referendum cu care, de altfel, premierul spune că este de acord.

 


 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea Rosia Montana
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close