Antena 3 CNN Război în Israel Ambasadorul Israelului în România, despre luptele cu teroriștii: "Vrem să atingem scopurile fără a ne atinge de populația palestiniană"

Ambasadorul Israelului în România, despre luptele cu teroriștii: "Vrem să atingem scopurile fără a ne atinge de populația palestiniană"

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a vorbit la Antena 3 CNN despre pașii care urmează pe care trebuie să îi facă statul israelian pentru a putea învinge teroriștii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2023   •   22:41

"Cred că Rusia vrea să joace un rol și să se repoziționeze ca un actor pe scena mondială.Acum are loc o întâlnire a liderilor europene. Va fi stabilită poziția Uniunii Europene față de acest război din Israel. 

Din partea Israelului, le solicit acestora să ne sprijine, să aibă o poziție clară. Ei pune presiune pentru ca ostaticii să fie eliberați. Trebuie să lupte împotriva extremismului, cerând ca toate fondurile europene să fie condiționate de o schimbarea a sistemului de educație pentru ca această ură să nu mai existe.  

Cred că trebuie să fim raționali atunci când facem analiza și să avem grijă la ce facem. Împreună cu prietenii americani vrem să transmitem un semnal tuturor care doresc escaladarea acestui conflict. Vor plăti un preț mare, vor plăti scump. Iranul încearcă să provoace SUA și Israelul prin atacuri în Orientul Mijlociu contra noastră. Trimitem mesaje la controlarea acestui conflict. 

Citește și: Drama românului a cărui familie a fost răpită de teroriștii din Israel: "Să fii tată și bunic și să nu poți face nimic când teroriștii vor să îți ucidă copiii este îngrozitor"

Dacă vrem să obținem pace, nu avem nicio soluție decât eradicarea capacității militare a grupării teroriste Hamas.

Mai avem multe bătălii de luptat, dar suntem pregătiți să facem asta. Noi acționăm ca să ne apărăm și avem datoria morală de a eredita Hamas. 

Operațiunea de aseară avea două scopuri: să obțină mai multe informații despre ostatici și să pregătească terenul  pentru intrarea unor trupe numeroase a israelienilor. 

Zeci de mii de israelieni și-au părăsit casele, le-au fost ucise familie. Trebuie să aibă răbdare, nu ne putem grăbi, trebuie să acționăm cu precauție. Vrem să atingem scopurile fără a ne atinge de populația palestiniană. Trebuie să ținem cont de foarte multe lucruri. Avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a proceda corespunzător", a declarat Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România. 

×
Subiecte în articol: Ambasadorul Israelului
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close