Antena 3 CNN Război în Israel Ambasadorul Israelului în România, anunț exclusiv privind posibila implicare a Iranului în război: "Suntem pregătiți pentru orice escaladare"

Ambasadorul Israelului în România, anunț exclusiv privind posibila implicare a Iranului în război: "Suntem pregătiți pentru orice escaladare"

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN despre amenințarea pe care o poate reprezenta Iranul în conflictul din Orientul Mijlociu.

de Ioana Mircea    |    17 Oct 2023   •   22:39

"Trebuie să fim foarte atenți. Este multă manipulare, război psihologic și în acest război plin de cruzime cu Hamas, trebuie să fim informați, să analizăm cu atenție ce vom face. Israelul nu se pripește să facă ceva. Calculăm, planificăm operațiunea. Nu credem aceste manipulări ale Hamas.", a declarat Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.

"Vom face tot ce trebuie ca să îndepărtăm amenințarea. Acesta este scopul. Liderii iranieni și-au dat seama că Israelul și-a schimbat poziția, deci luptă contra Hamas", a mai spus acesta.

Citește și: "Va duce la schimbarea hărții geografice. Nimeni nu-i va mai putea opri": Avertismentul dur al Iranului pentru Israel

Amintim că Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului a declarat că națiunile musulmane sunt "foarte furioase" din cauza continuării atacurilor aeriene israeliene asupra Fâșiei Gaza și a avertizat că, dacă acestea vor continua, aceste națiuni își vor "pierde toleranța".

În aceste condiții, Reuven Azar a declarat că Israel este pregătit pentru orice escaladare a conflictului.

"Au văzut că ne-am mobilizat 300.000 de militari de rezerviști. Ne pregătim să dăm o lovitură serioasă Hamasului și Iranului nu îi place asta, bineînțeles. E într-un fel firesc să emită asemenea amenințări. Ei vor să distrugă statul Israel de mult. Nu știu ce vor face. Dacă vor face efectiv ceva.

Mesajul nostru este clar, suntem pregătiți pentru orice escaladare. Avem ca aliat Statele Unite, care a venit cu anumite forțe miliare în regiune.
De asemenea, avem ostatici în Fâșia Gaza. Nu vrem un război dar suntem pregătiți", a precizat ambasadorul Israelului în România.


 


 

×
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close