Antena 3 CNN Război în Israel Biserică ortodoxă, bombardată de rachete în Gaza. Mai mulţi oameni ar fi murit în urma atacului

Biserică ortodoxă, bombardată de rachete în Gaza. Mai mulţi oameni ar fi murit în urma atacului

Presa palestiniană anunţă că zeci de oameni au fost răniţi după ce armata israeliană a lovit cea mai veche biserică din Fâşia Gaza, Sfântul Porphyrius. Din primele informaţii, biserica servea ca loc de refugiu pentru aproximativ 380 de persoane de toate credinţele.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   08:31

Biserica Ortodoxă Greacă Sfântul Porphyrius, din Fâșia Gaza, a fost bombardată de un atac aerian israelian, joi seară.

Un atac aerian israelian a dus la prăbușirea uneia dintre clădirile care aparțin Bisericii Ortodoxe Grecești în centrul orașului Gaza, potrivit unei declarații a Ministerului de Interne și Securitate Națională controlat de Hamas, joi, și s-a menționat că mulți oameni care se adăposteau în clădire au fost răniți, transmite CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Complexul bisericii din Gaza City este deținut de Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului, care a menționat într-o declarație că "rămâne angajată să-și îndeplinească datoria religioasă și morală de a oferi asistență, sprijin și adăpost celor aflați în nevoie, în ciuda solicitărilor repetate ale Israelului de a evacua aceste instituții civile și a presiunilor exercitate asupra bisericilor în acest sens."

Citeşte şi: Premierul israelian Netanyahu, înainte de invazie: "Câștigăm!" | Gruparea teroristă din Gaza cere susținătorilor să mărșăluiască, vineri, spre Israel

"Țintirea bisericilor și a instituțiilor lor, alături de adăposturile pe care le furnizează pentru a proteja cetățenii nevinovați, în special copii și femei care au pierdut casele din cauza atacurilor aeriene israeliene din ultimele treisprezece zile, reprezintă crime de război pe care nu-l putem ignora", se precizează în declarația Patriarhiei.

Forțele de Apărare a Israelului (IDF) au recunoscut vineri că "un zid al unei biserici din zonă a fost afectat" ca urmare a atacului IDF.

 

×
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close