Antena 3 CNN Actualitate Mechel vinde patru combinate din România. Pierderea locurilor de muncă i-a scos în stradă pe angajaţii combinatului

Mechel vinde patru combinate din România. Pierderea locurilor de muncă i-a scos în stradă pe angajaţii combinatului

Mechel vinde patru combinate din România. Pierderea locurilor de muncă i-a scos în stradă pe angajaţii combinatului
Sursa foto: Foto: Antena 1
26 Sep 2012   •   21:06

Febra protestelor s-a extins şi la uzinele Mechel. Patronii ruşi vor să vândă cele patru uzine metalurgice pe care le au în România. Oamenii care lucrează acolo ar putea ajunge pe drumuri, aşa că au început greva.

Startul la protest l-au dat muncitorii din Câmpia Turzii. Pe porţile fabricii din oraş, intră zilnic peste o mie de oameni. Până la sfârşitul acestei luni, 800 vor rămâne şomeri. Fiecare muncitor are o dramă în spate şi pe toţi îi leagă acum disperarea şi lipsa banilor.
 
Oamenii de la Câmpia Turzii nu sunt singurii. Au colegi de suferinţă în Târgovişte, Brăila, Oţelu Roşu şi Buzău.  Acestea sunt celelalte uzine pe care şefii Mechel vor să le vândă. Nu se mai încadrează în strategia companiei. Pe toate, ruşii speră să primească 145 de milioane de dolari.

Se pare că despre noile mutări ale Mechel ar fi vorbit astăzi şi ambasadorul Moscovei la Bucureşti. Oficialul rus a stat mai bine de 40 de minute, în sediul Ministerului Economiei.     

Cu banii obţinuţi, patronii ruşi spun că vor să mai reducă din datoriile care, la nivel global, se ridică la 9,4 miliarde de euro.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close