Antena 3 CNN Actualitate Un perete din monumentul istoric Moara lui Assan s-a prăbuşit

Un perete din monumentul istoric Moara lui Assan s-a prăbuşit

Un perete din monumentul istoric Moara lui Assan s-a prăbuşit
Sursa foto: Foto: flickriver.com
de M.Z.    |    02 Ian 2012   •   07:26

Un perete înalt de 15 metri s-a prăbuşit, duminică, la Moara lui Assan din Bucureşti. Clădirea este veche de 150 de ani şi a fost lăsată în paragină, deşi este monument de patrimoniu.

Pompierii au căutat ore în şir printre dărâmături, să se asigure că nu există victime.

Martorii spun că peretele s-a prăbuşit în timp ce mai mulţi indivizi încercau să taie o grindă de metal. În urmă cu un an, un tânăr de 27 de ani a murit aici din cauza furturilor.

Autorităţile spun că peretele înalt de 15 metri a căzut după ce acoperişul morii lui Assan s-a prăbuşit. Oamenii legii nu exclud însă ca prăbuşirea să fi fost cauzată şi de furturile de material din clădire. Zilnic, de aici dispar sute de kilograme de fier vechi şi cărămidă.

"Împreună cu colegii de la poliţie, au fost verificaţi şi cei care sunt cunoscuţi că mai activează această zonă pentru sustragerea diferitelor materiale", a declarat Adrian Vasile, colonel-adjunct la ISU Bucureşti.

Patru echipaje de pompieri au verificat mai multe ore dacă sub dărâmături sunt victime. Moara este cunoscută ca un loc de adăpost pentru oamenii nevoiaşi.

Moara lui Assan este construit în 1853 şi face parte din patrimoniul industrial. Este vorba de o fostă proprietate a industriaşilor Assan şi Martinovici şi e prima moară cu aburi ridicată în România.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close