Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Echipele de Formula 1, sfătuite să boicoteze Marele Premiu al Bahrainului

Echipele de Formula 1, sfătuite să boicoteze Marele Premiu al Bahrainului

Echipele de Formula 1, sfătuite să boicoteze Marele Premiu al Bahrainului
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    09 Ian 2012   •   22:09

Mai multe grupuri pentru apărarea Drepturilor Omului solicită echipelor de Formula 1 să boicoteze Marele Premiu al Bahrainului, din cauza situaţiei din această ţară.

 
Cursa din 2011 a fost anulată, după mişcările sociale care au avut loc în Bahrain, însă aceasta va reveni în calendarul din 2012, fiind programată să se desfăşoare pe 22 aprilie, în etapa a patra a Campionatului Mondial.
 
Vom avea mai multe campanii pentru a-i convinge pe piloţi şi pe membrii echipelor să boicoteze acest Mare Premiu. Guvernul vrea ca Formula 1 să spună restului lumii că lucrurile au revenit la normal în ţară. Dacă Formula 1 va veni în Bahrain, conducerea ţării va fi acoperită să spună că totul este normal. Nu vrem să fim parte din aşa ceva. Sunt sigur că piloţii şi echipele respectă Drepturile Omului”, a declarat Nabeel Rajab, vicepreşedintele Centrului pentru Drepturile Omului din Bahrain.
 
Luna trecută, şeful Formulei 1, Bernie Ecclestone, s-a arătat optimist că Marele Premiu găzduit de circuitul de la Sakhir se va desfăşura fără probleme în 2012.
 
FIA trebuie să ia în calcul faptul că Drepturile Omului nu sunt respectate în Bahrain, iar autorităţile continuă să suprime manifestările în favoarea democraţiei. Am dubii că Formula 1 poate avea succes într-o ţară în care au loc abuzuri de acest fel. Situaţia politică din Bahrain este instabilă”, a adăugat Mariwan Hama-Saeed, membru al unui grup pentru apărarea Drepturilor Omului din New York.

 
 

×
Subiecte în articol: boicot Drepturile omului Bahrain Formula 1
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close