Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto New Jersey, confirmat în calendarul Formulei 1 din 2013

New Jersey, confirmat în calendarul Formulei 1 din 2013

New Jersey, confirmat în calendarul Formulei 1 din 2013
de M.T.    |    25 Oct 2011   •   12:51

Primarul din West New York a confirmat că New Jersey va găzdui un Mare Premiu de Formula 1 începând cu sezonul 2013, anunţul oficial fiind aşteptat în curând.

Formula 1 va reveni în Statele Unite încă de anul viitor, pentru prima oară din 2007, cu o cursă care va avea loc în Texas, la Austin.

Noul circuit din New Jersey va fi construit de-a lungul Râului Hudson, între localităţile Weehawken and West New York, şi va avea o configuraţie deosebită.

Va fi provocator. Este comparat cu circuitul de la Spa, din Belgia, dar va avea şi emoţia specifică celui de la Monaco”, a declarat Joe DeMarco, un oficial din West New York, care a adăugat că se va construi şi o autostradă cu patru benzi, câte două pentru fiecare sens, ceea ce va oferi acces uşor la hotelurile din oraş.

Sperăm să ajungem la un acord valabil pe zece ani, dar vor exista opţiuni care vor depinde de succesul evenimentului. Sperăm să fie un eveniment pe termen lung, care să se bucure de sprijinul întregii comunităţi”, a mai spus DeMarco.

Formula 1 a mai fost prezentă în statul New York între 1961 şi 1980, când pe circuitul de la Watkins Glen au avut loc mai multe mari premii. Ulterior, s-au mai desfăşurat curse în Long Beach (California), Las Vegas, Detroit, Dallas şi Phoenix.

Ultimul Mare Premiu din Statele Unite a avut loc în 2007, la Indianapolis, când britanicul Lewis Hamilton a reuşit să se impună.

×
Subiecte în articol: New Jersey CM de Formula1
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close