Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Romain Grosjean l-a înlocuit pe Vitaly Petrov la Lotus Renault

Romain Grosjean l-a înlocuit pe Vitaly Petrov la Lotus Renault

Romain Grosjean l-a înlocuit pe Vitaly Petrov la Lotus Renault
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    09 Dec 2011   •   15:06

Renault a anunţat că francezul Romain Grosjean va fi coechipierul lui Kimi Raikkonen în sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Formula 1, înlocuindu-l astfel pe rusul Vitaly Petrov.

Viitorul lui Petrov la Renault a fost pus sub semnul întrebării încă după ce francezii au anunţat că au ajuns la un acord pentru 2012 cu finlandezul Kimi Raikkonen, pilotului rus oferindu-i-se zece zile pentru a se gândi dacă doreşte să continue cu echipa alături de care a concurat în sezonul recent încheiat.

Lotus Renault GP este încântată să anunţe că Romain Grosjean va concura alături de campionul mondial din 2007 Kimi Raikkonen în viitorul sezon”, se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul oficial al echipei franceze, care a încheiat pe locul 5 în clasamentul constructorilor în 2011.

Aş dori să le mulţumesc lui Vitaly Petrov şi Bruno Senna pentru contribuţia pe care au avut-o la performanţele echipei în acest sezon şi le urez toate cele bune în viitor”, a declarat Eric Boullier, unul dintre oficialii Renault.

Brazilianul Bruno Senna a pilotat alături de Petrov din luna august, atunci când l-a înlocuit pe germanul Nick Heidfeld.

În lipsa polonezului Robert Kubica, care a fost implicat într-un accident grav la începutul anului şi a ratat întregul sezon 2011 şi este în pericol să nu concureze nici în 2012, Petrov a fost văzut drept liderul echipei Renault, însă pilotul rus nu a reuşit să confirme locul 3 obţinut în prima etapă din acest an, în Marele Premiu al Australiei, terminând pe locul 10 în clasamentul general, cu doar 37 de puncte.

Cel care i-a luat locul, Romain Grosjean, a mai avut o experienţă în Formula 1, în 2009, când a dezamăgit, însă acum revine după cucerirea titlului în GP2.

Sunt entuziasmat să fiu unul dintre piloţii echipei în 2012. Am un mare zâmbet pe faţă la ideea că voi fi în spatele volanului anul viitor şi mă simt privilegiat că mi s-a oferit această oportunitate. Va fi o experienţă grozavă să pilotez alături de un fost campion mondial şi să revin în Formula 1 şi sunt sigur că aceste lucruri mă vor ajuta să-mi cresc nivelul de performanţă. Simt că succesul din GP2 m-a maturizat foarte mult şi sunt un pilot mult mai complet decât ultima oară când am concurat în acest sport”, a declarat Grosjean.

Conform Ria Novosti, Oksana Kosachenko, cea care îl impresariază pe Vitaly Petrov, a declarat că a început negocieri cu două echipe pentru a-i asigura clientului său un loc de muncă în viitorul sezon, dar nu a dezvăluit niciun nume.


×
Subiecte în articol: Renault CM de Formula1
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close