Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Schumacher: "Pentru Massa am încercat să revin. În 2006 m-am retras ca să-i fac loc lui"

Schumacher: "Pentru Massa am încercat să revin. În 2006 m-am retras ca să-i fac loc lui"

Schumacher: "Pentru Massa am încercat să revin. În 2006 m-am retras ca să-i fac loc lui"
Sursa foto: michael schumacher
03 Noi 2009   •   17:42

Fostul multiplu campion mondială în Formula 1 Michael Schumacher a explicat că, după ce s-a gândit la motivele pro şi contra revenire în "Marele Circ", poate spună că decizia raţională ar fi să nu mai piloteze vreodată. Cu toate acestea, germanul nu a putut să stea deoparte când Felipe Massa s-a accidentat grav în Ungaria şi spune chiar că ar putea pilota pentru Ferrari în primele curse din 2010 dacă brazilianul nu-şi revine până atunci.
Schumacher s-a retras în 2006 şi Formula 1, dar a fost la un pas de a reveni în această toamnă, când Felipe Massa s-a accidentat grav în cursa de la Hungaroring şi ar fi pilotat iar pentru Ferrari dacă nu ar fi fost accidentat la gât. Legendarul pilot german s-a întâlnit, la vremea respectivă, cu bossul Scuderiei Ferrari, Luca di Montezemolo, şi a fost uşor de convins.
"Nu a fost deloc o decizie raţională, ci una emoţională. În acel moment m-am gândit că este ceva part time deci de ce nu? Ar putea fi chiar amuzant. Întâlnirea cu Luca din Montezemolo m-a făcut să mă gândesc la toate punctele de vedere, în special deoarece Felipe avea probleme, el fiind ca un frate pentru mine. Un motiv pentru care m-am retras în 2006 a fost ca să îi dau lui maşina, deoarece merita să rămâna la echipă cu o maşină de top.", a dezvăluit germanul, potrivit Eurosport.
"De asta, având în vedere că el (Massa) a avut accident şi suferea, a fost foarte uşor să mă conving pe mine, aşa că în cele din urmă am zis 'da, încerc'", a explicat Schumacher.
Fostul pilot a spus că nu ar reveni în pilotaj în acest moment, dar rămâne deschisă posibilitatea ca el să apară într-un bolid roşu la începutul sezonului viitor, dacă prietenul său, Massa, va fi în continuare nerefăcut.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close