Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al SUA şi a stabilit un nou record în Formula 1

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al SUA şi a stabilit un nou record în Formula 1

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al SUA şi a stabilit un nou record în Formula 1
de M.T.    |    18 Noi 2013   •   09:40

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Statelor Unite şi a devenit primul pilot din istoria Formulei 1 care se impune în opt curse consecutive.

Germanul, care şi-a asigurat deja al patrulea titlu mondial la rând, a depăşit astfel precedentul record de victorii consecutive, câte şapte, deţinut de compatriotul său Michael Schumacher şi de italianul Alberto Ascari.

După pauza de vară, pilotul echipei Red Bull a fost imposibil de bătut de către rivalii săi, reuşind să câştige toate cursele şi obţinând de cinci ori prima poziţie pe grila de start.

În urma succesului de la Austin, Vettel a ajuns la 12 mari premii câştigate în acest sezon, cu unul mai puţin decât recordul stabilit de Schumacher în 2004.

„Nu am cuvinte! Trebuie să-mi amintesc această perioadă, nu există nicio garanţe că ea va dura la nesfârşit”, a spus pilotul de 26 de ani la finalul cursei.

Vettel a fost urmat de francezul Romain Grosjean (Lotus) şi de coechipierul său de la Red Bull, australianul Mark Webber. Câştigătorul de anul trecut de la Austin, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), a terminat al patrulea, în timp ce spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) a sosit al cincilea.

Germanul Nico Hulkenberg (Sauber), mexicanul Sergio Perez (McLaren), finlandezul Valtteri Bottas (Williams), germanul Nico Rosberg (Mercedes) şi britanicul Jenson Button (McLaren) au completat lista piloţilor care au încheiat penultima etapă a sezonului în puncte.

Prin locul 5 obţinut în SUA, Alonso şi-a asigurat locul 2 în clasamentul general, ierarhie în care Vettel conduce cu 372 de puncte. Ibericul are 227 de puncte, iar podiumul este completat de Hamilton, cu 187 de puncte, patru mai mult decât finalndezul Kimi Raikkonen (Lotus) şi şase mai mult decât Webber.

În clasamentul constructorilor, Red Bull conduce detaşat, cu 553 de puncte, echipa austriacă fiind urmată de Mercedes (348 puncte), Ferrari (333 puncte) şi Lotus (315 puncte).

Ultima cursă a sezonului, Marele Premiu al Braziliei, va avea loc pe circuitul Interlagos, pe 24 noiembrie.

×
Subiecte în articol: Sebastian Vettel CM de Formula1 red bull
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close