Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Williams îl tratează pe Schumi ca pe un debutant: Nu poate testa monopostul Ferrari. Regulamentul trebuie respectat

Williams îl tratează pe Schumi ca pe un debutant: Nu poate testa monopostul Ferrari. Regulamentul trebuie respectat

Williams îl tratează pe Schumi ca pe un debutant: Nu poate testa monopostul Ferrari. Regulamentul trebuie respectat
Sursa foto: Michael Schumacher
03 Aug 2009   •   17:36

Încercarea lui Michael Schumacher de a avea parte de o revenire cât mai bună în Formula 1, prin testarea monopostului curent al celor de la Ferrari, a fost blocată de echipa rivală Williams.

Săptămâna trecută, Ferrari a trimis o scrisoare către celelalte nouă echipe din Formula 1 şi FIA cerând ca lui Schumacher să îi fie permis să conducă timp de o zi monopostul F60, pentru a se putea pregăti pentru Marele Premiu de la Valencia, din 23 august. Conform regulamentului actual, testele sunt interzise în timpul sezonului, dar Schumacher nu a mai condus de la retragerea lui din 2006, astfel că Ferrari dorea ca septuplul campion mondial, care îi ţine locul lui Felipe Massa, să beneficieze de o excepţie.

Din curtoazie, ceilalţi şapte membri ai FOTA - McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber, Brawn GP, Red Bull Racing şi Toro Rosso - i-au dat lui Schumacher şi Ferrari undă verde. Williams, însă, nu a înţeles de ce pilotul german ar trebuie să beneficieze de o dispensă, citând cazul sosirii recente a debutantului de 19 ani Jaime Alguersuari în Formula 1.

"În timp ce îl reprimim cu braţele deschise pe Michael Schumacher în Formula 1, trebuie să subliniem faptul că orice formă de test în timpul sezonului este strict interzisă, aceasta fiind o regulă clară a FIA, acceptată de toate echipele. Din acest motiv, Alguersuari, care a pilotat un monopost de Formula 1 pentru prima oară în Ungaria, nu a avut oportunitatea să se familiarizeze cu Toro Rosso-ul său înainte de debutul în cursă. Williams nu vede nicio diferenţă între situaţiile lui Alguersuari şi Schumacher şi consideră că orice deviere de la regulament ar creea un precedent pentru viitor. Pentru binele consecvenţei şi a dreptăţii refuzăm propunerea celor de la Ferrari de a efectua teste înainte de Marele Premiu al Europei", se arată într-un comunicat al echipei Williams.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Michael Schumacher Formula 1
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close