Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet CE de baschet: Germania pierde în faţa Spaniei şi are şanse minime de a merge în sferturi

CE de baschet: Germania pierde în faţa Spaniei şi are şanse minime de a merge în sferturi

CE de baschet: Germania pierde în faţa Spaniei şi are şanse minime de a merge în sferturi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    08 Sep 2011   •   14:03

Faza a doua a grupelor a Campionatului European de baschet care are loc în Lituania a debutat, miercuri, cu un duel de zile mari între Spania fraţilor Gasol şi Germania lui Dirk Nowitzki, MVP-ul finalei NBA din acest an.

Spania, deţinătoarea titlului continental, a câştigat cu 77-68, după ce s-a desprins decisiv în ultimele trei minute, perioadă în care a marcat nouă puncte şi a primit doar trei.

Marc Gasol a terminat meciul cu 24 de puncte marcate, în timp ce fratele său, Pau, deşi nu a înscris deloc în primul sfert, a reuşit 19 puncte şi 7 recuperări. De cealaltă parte, Nowitzki a încheiat partida cu 19 puncte, iar Chris Kanan a avut o evoluţie foarte bună, cu 15 puncte şi 12 recuperări.

Înfrângerea cu Spania oferă puţine şanse Germaniei de a se califica în sferturile de finală, echipa antrenată de Dirk Bauermann fiind pe ultimul loc în grupa E.

Am făcut tot ce am putut pentru a pune Spania în dificultate. Suntem mulţumiţi de evoluţia noastră. În ultimul sfert, am avut câteva şanse, dar fie am ratat, fie mingea nu a vrut să intre în coş”, a declarat Bauermann la finalul întâlnirii.

Franţa şi-a continuat parcursul perfect de la această ediţie a Europenelor, obţinând cea de-a şasea victorie consecutivă, 68-64 în faţa Turciei. Tony Parker a fost cel mai bun om de pe teren, cu 20 de puncte, 6 recuperări şi 5 pase decisive, în timp ce de la adversari s-a remarcat Hidayet Turkoglu, care a reuşit 13 puncte.

Suntem foarte fericiţi că am câştigat, este un pas important pe care l-am făcut către sferturile de finală”, a spus Vincent Collet, antrenorul echipei Franţei.

Ziua s-a încheiat cu meciul dintre Lituania şi Serbia, în care gazdele turneului s-au impus cu 100-90, o diferenţă creată încă din prima repriză.

Mantas Kalnietis (19 puncte) şi Jonas Valanciunas (18 puncte, 5 recuperări) au fost oamenii determinanţi pentru succesul lituanienilor, în timp ce Nenad Krstic nu a putut împiedica înfrângerea echipei sale, deşi a marcat 21 de puncte şi a reuşit 4 recuperări.

În clasamentul grupei, Franţa este lider, cu 6 puncte, fiind urmată de Spania şi Lituania, ambele cu câte 5 puncte. Serbia şi Turcia, fiecare cu 4 puncte, ocupă locurile 4 şi 5, în timp ce pe ultima poziţie se află Germania, cu numai 3 puncte. Primele patru clasate se califică în sferturile de finală.


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close