Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Darya Domracheva, prima sportivă cu trei medalii de aur la Soci. România a obţinut cel mai bun rezultat la JO, la bob

Darya Domracheva, prima sportivă cu trei medalii de aur la Soci. România a obţinut cel mai bun rezultat la JO, la bob

Darya Domracheva, prima sportivă cu trei medalii de aur la Soci. România a obţinut cel mai bun rezultat la JO, la bob
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Feb 2014   •   09:06

Biatlonista Darya Domracheva a devenit prima sportivă care cucereşte trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, după ce s-a impus şi în proba feminină de 12,5 km cu startul în masă.

Sportiva din Belarus câştigase şi probele de urmărire şi în cea individuală.

În finala de luni, Domracheva a ratat o singură dată în poligon şi a încheiat cursa în 35:25.6.

Medalia de argint i-a revenit cehoaicei Gabriela Soukalova (35:45.8), în timp ce norvegianca Tiril Eckhoff a obţinut bronzul (35:52.9).

Cu două ratări la tir, Eva Tofalvi a încheiat pe locul 21, la aproape două minute şi jumătate în urma câştigătoarei.

Ziua de luni a adus totuşi cea mai bună performanţă a unor reprezentanţi ai României la Soci, în proba de bob două persoane.

Echipajul României, format din Nicolae Istrate şi Florin Cezar Crăciun, a încheiat cele patru manşe pe locul 17, la aproape patru secunde în urma perechii câştigătoare.



Medalia de aur a fost obţinută de ruşii Alexander Zubkov şi Alexey Voevoda, care au fost cronometraţi în 3:45.39.

Elveţia a luat argintul (3:46.05), în timp de Statele Unite a completat podiumul (3:46.27).

În proba de dans a concursului de patinaj artistic, dublii campioni mondiali, americanii Meryl Davis şi Charlie White, au câştigat medalia de aur de o manieră entuziasmantă, obţinând un punctaj record de 195,52.

Campioni olimpici în urmă cu patru ani, canadienii Tessa Virtue şi Scott Moir, s-au mulţumit doar cu argintul de această dată (190,99 puncte), în timp ce Rusia a câştigat medalia de bronz, prin perechea Elena Ilinykh/Nikita Katsalapov (183,48 puncte).

Anton Kushnir a adus a doua medalie de aur pentru Belarus în cadrul competiţiilor de luni, după ce a câştigat finala masculină de sărituri acrobatice din concursul de schi freestyle.

Sportivul de 29 de ani a obţinut 134,50 puncte, devansându-i pe australianul David Morris (110,41 puncte) şi pe chinezul Jia Zongyang (95,06 puncte).

Ziua s-a încheiat cu proba masculină pe echipe la sărituri cu schiurile. Germania, în componenţa Severin Freund, Marinus Kraus, Andreas Wank şi Andreas Wellinger, a pus capăt supremaţiei Austriei şi a câştigat medalia de aur, cu 1041,1 puncte.

Argintul a fost câştigat de Austria (1038,4 puncte), iar Japonia a completat podiumul (1024,9 puncte).

Polonia, cu dublul campion olimpic Kamil Stoch, s-a clasat doar pe poziţia a patra.

În urma victoriei de la sărituri cu schiurile, Germania şi-a consolidat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 8 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz.

Pe poziţia a doua în această ierarhie a urcat Rusia (5 aur, 7 argint, 6 bronz), în timp ce Olanda ocupă locul 3 (5 aur, 5 argint, 7 bronz).

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close