Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Gimnaştii români se întorc în ţară cu şase medalii de la Campionatele Europene

Gimnaştii români se întorc în ţară cu şase medalii de la Campionatele Europene

Gimnaştii români se întorc în ţară cu şase medalii de la Campionatele Europene
11 Apr 2011   •   15:03

Gimnaştii români se întorc de la Berlin, unde au cucerit şase medalii la Campionatele Europene. La ora 14.30 a ajuns  lotul masculin, cu o cursă de la Praga

România este regina Campionatului European de Gimnastică de la Berlin. Sandra Izbaşa a câştigat medalia de aur în finala de la sol, iar Diana Chelaru argintul la acelaşi aparat. Fetele au izbucnit în lacrimi după ce au terminat concursul. S-au ţinut în braţe până au aflat notele, iar imnul României a răsunat încă o dată la Berlin. România nu mai reuşise dubla europeană la acest aparat din 1987. O competiţie perfectă pentru Sandra Izbaşa după accidentarea suferită în 2009.

România a câştigat şase medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi una de bronz. Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au adus delegaţiei României o medalie de aur şi una de argint în finala de la sol. Sandra Izbaşa a mai câştigat o medalie de aur, la sărituri, iar la individual compus feminin Amelia Racea s-a clasat a treia. La masculin, Flavius Koczi a câştigat medalia de aur la sol şi pe cea de argint la individual compus. România a avut ca obiectiv la CE de la Berlin câştigarea a 1-2 medalii.

În schimb, Flavius Koczi nu a mai putut repeta performanţa de la sol şi la sărituri. Gimnastul român a a vut o primă săritură de excepţie, însă la cea de-a doua a ratat aterizarea fiind depunctat. Chiar şi aşa, a obţinut locul 4, cu o notă de 15,850. În urma acestor prestaţii, România a ajuns la un număr de 6 medalii câştigate la europenele de la Berlin - 3 de aur, 2 de argint şi un bronz.

×
Subiecte în articol: romani Sandra Izbasa
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close