Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Filmul unei tragedii. Ultimele secunde din viaţa lui Marian Cozma (VIDEO)

Filmul unei tragedii. Ultimele secunde din viaţa lui Marian Cozma (VIDEO)

Filmul unei tragedii. Ultimele secunde din viaţa lui Marian Cozma (VIDEO)
Sursa foto: marian cozma
09 Feb 2009   •   19:27

Marian Cozma a fost surprins de camerele de supraveghere în ultimele secunde de viaţă. Una dintre camere l-a filmat pe handbalist alături de iubita sa când cobora scările de la intrarea în bar.
În imagini se văd destul de bine si unii dintre bărbaţii cu care românul va intra în conflict în acea seară. Unul dintre ei este filmat când face semne cuiva din afara cadrului, probabil de pe ringul de dans, semne care te duc cu gândul la un meci de box.
Un altul este vizibil pus pe harţă, se ia de toate femeile care intră sau ies din bar, indiferent dacă sunt însoţite sau nu. În mulţimea care danseaza se vede clar Marian care dansează împreună cu prietena sa.
După un timp, pe scări, mulţimea de tineri se îngrămădeşte să iasă şi este clar din imagini că se produsese un fapt grav. Pe rând, cei trei handbalişti atacaţi urcă şi încearcă să iasă din club.
Printre primii, îl vedem pe Marian Cozma deja înjunghiat în zona rinichilor, plin de sânge, cum încearcă să scape dintre atacatori. Poliţiştii susţin că în acel moment, românul fusese deja lovit cu cuţitul şi în inimă.
În următoarele cadre, handbalistul este lovit din nou de un bărbat, nu ne puteam da seama daca e vorba de un cuţit dar Cozma se încovoaie, ca după o lovitură dureroasă şi apoi continuă să urce pe scări pănă dispare din raza camerei de supraveghere.
Martorii spun că Marian s-a stins chiar după ce a ieşit din bar aşa că putem deduce că pe imagini sunt surprinse ultimele clipe de viaţă ale sportivului.
Suspectul principal în cazul uciderii lui Marian Cozma a fost reţinut deja. Poliţiştii spun că Rafael Sandor este cel care l-a înjunghiat pe handbalist în inimă. A fost lovitura fatală. Şi se vede din imaginile obţinute de reporterii Observatorului.
Marian Cozma apare întâi intrând în club, de mână cu prietena lui. Cu câteva minute mai devreme, cei care aveau să-l omoare erau suprinşi de camerele de supraveghere glumind pe scări. Scandalul a început, de fapt, chiar în mijlocul discotecii.
Acolo a fost înjunghiat, pentru prima dată, Marian Cozma, în zona rinichilor. Încercând să scape de agresori, handbalistul a fugit pe scări.
S-a produs o busculadă. Poliţiştii ungari susţin că în acel moment, Marian Cozma era deja înjunghiat în inimă. În momentul în care a ajuns în capătul scărilor handbalistul a murit.
Imaginile prezentate sunt doar câteva dintre cele care i-au ajutat pe poliţişti să-l prindă pe presupusul ucigaş al lui Marian Cosma. Raffael Sandor i-a aplicat lovitura fatală handbalistului. A fost capturat în Austria duminică seară, la mai puţin de 24 de ore de la incident. Era însoţit de o femeie şi un prieten Nemeth Gyozgyo, care se aflase în grupul care a provocat incidentul.
Suspecţii au fost duşi în închisoarea Gratz. Vor fi extrădaţi în Ungaria peste o săptămână şi jumătate dar interogatoriul a început deja. Familia lui Marian Cosma îşi pune toată încrederea în justiţie.
Poliţiştii îl mai caută încă pe un alt bărbat, Sztojka Ivan, care a fost implicat în incident. Ciudat este faptul că forţele de ordine maghiare au primit poze cu acest bărbat de la poliţiştii români. Bărbatul stă la 20 de kilometri de Veszpren şi a mai avut probleme cu legea. Evenimentele din ultimele zile i-au şocat pe oamenii care locuiesc în zonă.
Până şi premierul ungar a fost marcat de cele întâmplate. Pe blogul său personal, Ferenc Gyurcsany scrie: "Trebuie luate cele mai ferme măsuri împotriva violenţei, chiar dacă pentru acest lucru este nevoie să fie implicaţi mai mulţi poliţişti, mai multe mijloace şi mai multă onestitate".

Observator

×
Subiecte în articol: marian cozma Handbal
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close