Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal HCM Constanţa a obţinut prima victorie în actuala ediţie a Ligii Campionilor, 22-17 cu Celje

HCM Constanţa a obţinut prima victorie în actuala ediţie a Ligii Campionilor, 22-17 cu Celje

HCM Constanţa a obţinut prima victorie în actuala ediţie a Ligii Campionilor, 22-17 cu Celje
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    19 Oct 2012   •   09:23

La al patrulea meci disputat în grupa B, HCM Constanţa a reuşit să obţină prima victorie din actuala ediţie a Ligii Campionilor la handbal masculin, învingând la Buzău formaţia slovenă Celje cu scorul de 22-17.

Sunt primle puncte obţinute de campioana României, care pierduse toate cele trei meciuri jucate anterior în competiţie.

Pentru constănţeni, partida de joi a fost cea cu numărul 100 în cupele europene, iar jucătorii antrenaţi de Zvonko Sundovski au sărbătorit evenimentul cu un succes care păstrează echipa de la malul mării în cursa pentru calificare în optimile de finală.

Absenţi în urmă cu o săptămână la dezastrul de la Kiel, acolo unde HCM a fost surclasată de deţinătoarea trofeului (14-35), portarul Mihai Popescu şi conducătorul de joc Dalibor Cutura s-au dovedit decisivi împotriva slovenilor, care au câştigat competiţia în 2004.

Popescu a înschis practic poarta, încheind meciul cu 19 parade, în timp ce Cutura a fost cel mai bun marcator al constănţenilor, cu 4 goluri înscrise.

„A fost un meci extraordinar. Mi-am dorit foarte mult să revin cu încredere, să apăr bine, după o perioadă îndelungată de accidentări. M-au ajutat şi colegii şi le mulţumesc. Sper să jucăm la fel de bine şi în continuare. Avem o grupă foarte complicată, dar credem în şansele noastre. Sper să nu mai facem greşeli. Sunt optimist şi la fiecare meci vom juca la victorie”, a spus Popescu la finalul întâlnirii.

În celelalte meciuri din grupa B desfăşurate aseară, maghiarii de la Veszprem au câştigat acasă cu 31-30 în faţa celor de la Kiel, în timp de Savehof a trecut pe teren propriu de Atletico Madrid (35-30).

În clasament, Veszprem ocupă primul loc, cu punctaj maxim, urmată de Kiel şi Savehof, în timp de Atletico, Celje şi HCM împart poziţiile 4-6, cu câte 2 puncte.

Următorul meci al constănţenilor este programat pe 15 noiembrie, acasă, cu Atletico Madrid.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close