Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal HCM Constanţa, pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor de handbal masculin

HCM Constanţa, pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor de handbal masculin

HCM Constanţa, pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor de handbal masculin
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    10 Sep 2012   •   11:19

HCM Constanţa s-a calificat pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, după ce a învins, duminică, cu scorul de 26-21, echipa slovacă Tatran Presov, în finala turneului preliminar care a avut loc în Sala Sporturilor din Constanţa.

Cei mai buni jucători ai campioanei României au fost portarul Popescu, acesta terminând partida cu 16 intervenţii în faţa handbaliştilor slovaci, şi Toma, care a marcat 7 goluri.

Formaţia de la malul mării va face parte din grupa B a Ligii Campionilor, acolo unde le va avea ca adversare pe THW Kiel (Germania), deţinătoarea trofeului, Atletico Madrid (Spania), finalista ediţiei trecute, MKB Veszprem (Ungaria), Celje Pivovarna (Slovenia) şi IK Savehof (Suedia).

Tatran, ocupanta poziţiei secunde, şi israelienii de la Maccabi Srugo Rishon Lezion, care au încheiat turneul pe locul 3, vor juca în turul 3 al Cupei EHF, în timp ce ultima clasată, SSV Loacher Bozen Sudtirol (Italia), va disputa turul 2 al Cupei EHF.

„Suntem fericiţi că vom juca pentru a şaptea oară în Liga Campionilor. A fost pentru prima oară când am jucat un tur preliminar puternic. Era important pentru această echipă nouă a noastră să ne caificăm. Este un regret că în grupe nu vom juca la Constanţa. Încercăm să avem un sezon bun”, a declarat George Buricea, citat de Mediafax.

Un alt jucător al constănţenilor, Galibor Cutura, este de părere că HCM poate trece de faza grupelor: „Sunt foarte fericit că sunt aici. Am jucat foarte bine la acest turneu, ne-am atins obiectivul. Grupa din Liga Campionilor este foarte grea, dar cred că această echipă se poate califica”.

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close