Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Steaua căzătoare. Gruparea bucureşteană a retogradat din prima ligă, după 54 de ani

Steaua căzătoare. Gruparea bucureşteană a retogradat din prima ligă, după 54 de ani

Steaua căzătoare. Gruparea bucureşteană a retogradat din prima ligă, după 54 de ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Apr 2012   •   09:42
După 54 de ani neîntrerupţi în prima ligă, 28 de titluri naţionale - un record absolut pentru România - şi 3 trofee europene, Steaua Bucureşti a retrogradat. Cu patru etape înainte de finalul campionatului, cea mai galonată echipă din handbalul masculin românesc se află pe ultimul loc în clasament, cu doar 4 puncte.

Gruparea din Ghencea a ales la începutul sezonului să se despartă de cei mai valoroşi dintre jucători şi să păstreze doar tineri recrutaţi de la Centrul Olimpic de Excelenţă de la Sighişoara. Antrenorul Ovidiu Mihăilă a încercat tot posibilul ca echipa să rămână în prima ligă, dar nu s-a putut, astfel că din sezonul viitor aceasta va juca în liga secundă.

"S-a ajuns aici din cauza lipsei banilor. Toate echipele din ţară sunt susţinute de Primării, de Consiliile Locale. Ministerul Apărării a putut să aloce doar o anumită sumă de bani, insuficientă pentru acoperirea salariilor jucătorilor de valoare. Aşa s-a ajuns ca la echipă să fie păstraţi doar copiii", a explicat Ştefan Birtalan, fosta glorie a Stelei, citat de Gazeta Sporturilor.

Conform sursei citate, clubul din Ghencea doreşte să păstreze actualul nucleu de jucători şi să revină imediat în prima ligă, din sezonul viitor.

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti handbal masculin
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close