Veste proastă pentru handbalul feminin! CSM Bucureşti, învinsă din nou de formaţia maghiară Gyori

04 Noi 2016   •   21:48
Veste proastă pentru handbalul feminin! CSM Bucureşti, învinsă din nou de formaţia maghiară Gyori

CSM Bucureşti, deţinătoarea trofeului, a fost învinsă din nou de formaţia maghiară Gyori Audi ETO KC, cu scorul de 33-25 (11-13), vineri, în deplasare, într-un meci din Grupa C a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana Europei a capotat din nou, după o repriză secundă catastrofală, ca şi în meciul de la Bucureşti, când a intrat la pauză cu un avans de patru goluri, iar apoi a cedat la trei goluri (24-27).

CSMB a început bine meciul şi a condus cu 3-1 (min. 9), 4-2 (11), 5-3 (13), 6-4 (14), 7-5 (19), apoi a încasat trei goluri la rând, 7-8 (21). Echipa antrenată de danezul Vestergaard a avut un final foarte bun de repriză şi a intrat la pauză cu un avans de două goluri, 13-11.

Deşi a început partea a doua cu atacul şi cu superioritate numerică, CSMB nu a reuşit să se desprindă, dimpotrivă, a greşit tot mai mult, în atac şi apărare, gazdele au prins curaj şi au marcat gol după gol, egalând, 15-15 (36), iar apoi preluând conducerea: 18-17 (39), 24-21 (48). În ultimele zece minute, echipa română a căzut total şi nu a mai reuşit să înscrie până pe final. În ultimele zece minute, CSMB a marcat două goluri şi a primit opt.

Echipa bucureşteană a ratat şi trei aruncări de la 7 metri, cea mai bună jucătoare de pe teren fiind fără îndoială portarul gazdelor, Eva Kiss.

De remarcat că Gyor, echipă învinsă de CSMB în finala Champions League în sezonul trecut, a jucat fără pivotul norvegian Heidi Loeke, care e însărcinată şi nu va mai juca în acest sezon.

Au evoluat echipele:
Gyor: Eva Kiss - Dorina Korsos, Nora Moerk (11 goluri), Anita Goerbicz (3), Eduarda Amorim Taleska (4), Adrienn Orban (2), Cornelia Groot (3), Yvette Broch (5), Bernadett Bodi (2), Gabriella Toth (3). Antrenor: Ambros Martin.
CSM Bucureşti: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic - Isabella Gullden (2), Camille Ayglon Saurina (2), Aurelia Brădeanu (2), Linnea Torstensson (2), Carmen Martin (3), Oana Manea, Gnonsiane Niombla (7), Anastasia Lobaci (1), Majda Mehmedovic (6). Antrenor: Jakob Vestergaard.

Au arbitrat suedezii Mirza Kurtagic şi Mattias Wetterwik. Delegat EHF a fost macedoneanul Dragan Nacevski.

Gyori Audi ETO KC, antrenată de noul selecţioner al naţionalei României, Ambros Martin, ocupă primul loc în clasamentul grupei, cu 8 puncte, şi şi-a asigurat calificarea în grupele principale. Pe locul secund se află Rostov, cu 2 puncte, CSM Bucureşti este a treia, cu 2 puncte, iar FC Midtjylland ocupă ultimul loc, cu 2 puncte.

Duminică va avea loc meciul FC Midtjylland - Rostov.

CSM Bucureşti, care riscă să fie eliminată din competiţie, va juca următorul meci în deplasare cu Rostov, pe 11 noiembrie. 

Sursă: Agerpres
x close