Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Victorie de excepţie împotriva "galacticilor" handbalului masculin: HCM Constanţa - Montpellier 37-33

Victorie de excepţie împotriva "galacticilor" handbalului masculin: HCM Constanţa - Montpellier 37-33

Victorie de excepţie împotriva "galacticilor" handbalului masculin: HCM Constanţa - Montpellier 37-33
09 Oct 2009   •   02:09

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, a scris joi o nouă pagină de istorie în istoria clubului. La Buzău, cu aproape 2.000 de spectatori în tribune, HCM a reuşit să revină de la 7-15 în minutul 20 şi să învingă cu 37-33 pe Montpellier, echipă ce a obţinut 11 titluri în ultimii 15 ani în Franţa şi Liga Campionilor în 2003.

După ce a învins acum cinci ani Barcelona, scor 29-27, HCM a reuşit o nouă victorie în faţa unei echipe mari. Montpellier este favorită în acest an la câştigarea trofeului, mai ales după ce a reuşit transferul celui mai bun handbalist din lume, Nikola Karabatici.

Echipa "galactică" cu acest Cristiano Ronaldo al handbalului masculin, care în prima etapă spulberase campioana Greciei cu 46-20, a început în forţă partida cu HCM şi s-a desprins la 15-7 pe tabelă în minutul 20. "Ce a urmat l-a luat prin surprindere chiar şi pe experimentatul antrenor Patrice Canayer, incapabil să găsească soluţii în faţa jocului extraordinar al HCM-ului", notează cotidianul constănţean Telegraf.

Eliminarea temporară a lui Karabatic a coincis cu revenirea echipei constănţene, care a recuperat incredibil şi a egalat, 17-17. HCM a trecut în avantaj pentru prima oară în repriza secundă, cu 20-19, dar nu a mai cedat iniţiativa până la final. "Formaţia noastră a reuşit să-şi păstreze calmul în ultimele zece minute, a calculat perfect fiecare atac, fiecare aruncare iar rezultatul final, 37-33 pentru HCM, a fost unul cât se poate de meritat. O victorie de pus în ramă, două puncte uriaşe în lupta pentru calificarea în primăvara europeană", mai notează Telegraf.

HCM Constanţa mai întâlnise Montpellier în grupele Ligii Campionilor acum două sezoane, când francezii au câştigat ambele partide: 28-23 la Constanţa şi 23-34 la Montpellier.

Nurhan Ali, directorul executiv HCM, a declarat la finalul partidei că nimeni nu credea că echipa sa va mai reveni. ?După cum a început meciul nimeni nu credea că vom mai reveni, dar am sperat pînă la final. Popescu cred că a prins cea mai bună zi a lui la HCM. Era momentul să explodeze. A contribuit decisiv la această victorie", a spus Ali.

De partea cealaltă, antrenorul lui Montpellier, Patrice Canayer, a apreciat că HCM Constanţa are forţa să se califice în faza următoare a Ligii Campionilor. "Felicit HCM pentru rezultat. În prima repriză am jucat foarte bine, am controlat jocul, dar în repriza a doua am fost mai slabi, iar echipa adversă a reuşit să întoarcă rezultatul. Constanţa este un adversar dificil şi cred că are forţa de a învinge şi alte echipe din grupă şi a se califica", a spus Canayer, citat de NewsIn.

Clasament:
1. Montpellier 2j 2p (+22)
2. Valladolid 1j 2p (+3)
3. HCM 2j 2p (+1)
4. Medvedi 1j 1p (0)
5. Szeged 1j 1p (0)
6. Salonic 1j 0p (-26)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: HCM Constanta
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close