x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

JOCURILE PARALIMPICE 2018. Gest uriaș la ceremonia de deschidere

de 09 Mar 2018   •   00:26
JOCURILE PARALIMPICE 2018. Gest uriaș la ceremonia de deschidere 172

JOCURILE PARALIMPICE 2018. Delegaţiile Coreei de Nord şi Coreei de Sud vor defila separat la ceremonia de deschidere a Jocurile Paralimpice 2018 de la PyeongChang, a anunţat joi Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC), citat de presa internaţională. 

JOCURILE PARALIMPICE 2018. La Jocurile Olimpice de iarnă de luna trecută de la PyeongChang, cele două delegaţii au defilat împreună, sub un drapel comun alb cu efigia albastru deschis a peninsulei coreene, atât la ceremonia de deschidere cât şi la cea de închidere. O echipă unificată a concurat în turneul feminin de hochei pe gheaţă. 

IPC le-a oferit celor două ţări posibilitatea să defileze împreună, în aceleaşi condiţii, la Jocurile Paralimpice. "Cu toate acestea, deşi a existat o zi de discuţii amicale şi pozitive între cele două comitete naţionale, cele două părţi au hotărât să nu defileze în aceleaşi condiţii ca la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice", a arătat IPC. 

"Chiar dacă suntem dezamăgiţi, respectăm decizia celor două comitete naţionale care consideră că pentru cele două părţi este mai bine să defileze separat", a comentat Andrew Parsons, preşedintele IPC. 

"Comitetul Internaţional Olimpic a realizat mari progrese deschizând dialogul între cele două naţiuni înaintea Jocurilor Olimpice de luna trecută şi eu cred că participarea Coreei de Nord este un mare pas înainte pentru mişcarea paralimpică", a spus Parsons. Potrivit acestuia, Comitetul paralimpic nord-coreean "s-a angajat să lucreze împreună cu IPC pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor care suferă de un handicap în Coreea de Nord". 

După cum s-a anunţat la începutul lui februarie, guvernul Japoniei şi-a exprimat nemulţumirea faţă de utilizarea la JO de la PyeongChang a unui drapel al Coreei unificate pe care figurează insule disputate de Tokyo şi Seul. Acest stindard a cuprins şi un punct albastru ce reprezintă teritorii situate în Marea Japoniei, controlate de Coreea de Sud sub denumirea Dokdo, dar revendicate de Tokyo sub numele Takeshima. 

Sursă: Agerpres
Biletul Zilei
Ponturi Pariuri
Case de Pariuri
sati