Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Numele importante ale boxului deplâng moartea lui Joe Frazier: „Lumea a pierdut un mare campion”

Numele importante ale boxului deplâng moartea lui Joe Frazier: „Lumea a pierdut un mare campion”

Numele importante ale boxului deplâng moartea lui Joe Frazier: „Lumea a pierdut un mare campion”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    08 Noi 2011   •   15:52

Nume importante ale boxului, precum Muhammad Ali, Floyd Mayweather, Oscar De la Hoya sau Vitali Klitschko, deplâng dispariţia lui Joe Frazier, fostul campion mondial al greilor, care a încetat din viaţă la 67 de ani din cauza unui cancer la ficat.

Lumea a pierdut un mare campion. Îmi voi aminti întotdeauna de Joe cu respect şi admiraţie. Sunt alături de familia lui şi de toţi cei care l-au iubit”, a declarat Muhammad Ali, marele rival al lui Frazier, cu care s-a luptat de trei ori între 1971 şi 1975.

Deşi rivalitatea dintre Frazier şi Ali s-a extins şi în afara ringului, unde cei doi nu s-au aflat în cele mai bune relaţii, presa a scris în ultimii ani că ambii foşti pugilişti au făcut pace şi că se înţeleg mai bine.

Un alt boxer cunoscut în anii '70, perioadă considerată de mulţi cea mai bună din istoria boxului profesionist, Joe Bugner, şi-a prezentat omagiile faţă de Frazier.

La 23 de ani, după ce m-am bătut cu el, am devenit bărbat, pentru că am realizat că nu-ţi poţi construi o carieră fără să vezi şi să simţi puterea celor mai mari. Am avut privilegiul de a lupta şi cu Joe Frazier şi cu Muhammad Ali. Pot spune că ei au fost cei mai mari. Sunt mândru că m-am luptat cu Joe şi sunt la fel de mândru că a venit la ziua mea anul trecut. Când am auzit că a murit, parcă am fost lovit de fulger”, a spus Bugner la Radio BBC.

Nu doar pugiliştii din generaţiile trecute regretă moartea lui Frazier, ci şi actualele vedete ale ringului. Floyd Mayweather a scris pe Twitter „RIP Smokin' Joe. Gândurile şi rugăciunile mele merg către familia Frazier. Am pierdut unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile”, în timp ce Oscar De la Hoya a notat simplu: „Îmi vei lipsi, prietene! RIP Joe Frazier”.

A fost un luptător uriaş, un campion uriaş şi o personalitate uriaşă. Nu am avut şansa de a-i vedea luptele. Când l-a învins pe Ali, în 1971, eu abia mă năşteam. Nici să-l cunosc personal nu am avut ocazia, dar am auzit atâtea despre el şi de aceea va rămâne în memoria generaţiilor următoare. A fost un mare luptător şi regret moartea lui, care înseamnă într-un fel finalul unei ere a marilor campioni”, a declarat rusul Vitali Klitschko, deţinătorul titlului mondial WBC.

×
Subiecte în articol: deces Floyd Mayweather Vitali Klitschko
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close