Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rusul Alexandr Kolobnev a fost depistat pozitiv în timpul unui control antidoping din Turul Franţei

Rusul Alexandr Kolobnev a fost depistat pozitiv în timpul unui control antidoping din Turul Franţei

Rusul Alexandr Kolobnev a fost depistat pozitiv în timpul unui control antidoping din Turul Franţei
12 Iul 2011   •   12:28

Rusul Alexandr Kolobnev este primul sportiv depistat pozitiv în actuala ediţie a Turului Franţei. Rutierul echipei Katusha a fost prins folosind un diuretic în urma unui control antidoping desfăşurat la finalul etapei a 5-a, care a avut loc pe 6 iulie.

UCI a anunţat că proba de urină a sportivului de 30 de ani conţine urme de hidroclorotiazidă, o substanţă încadarată de Agenţia Mondială Anti-Doping la substanţe specifice şi pentru care nu este necesară o suspendare provizorie.

Rutierul echipei Katusha Alexandr Kolobnev, testat pozitiv la un control desfăşurat în prima săptămână a Turului Franţei, a decis să se autosuspende, în conformitate cu regulamentele UCI, în aşteptarea rezultatelor de la proba B”, se arată într-un comunicat al echipei Katusha.

Până la soluţionarea definitivă a cazului, „conducerea echipei şi sportivul în cauză nu vor mai face alte comentarii”, însă, în acelaşi comunicat, se arată că dacă Alexandr Kolobnev va fi depistat pozitiv şi la proba B, va fi concediat şi nevoit să plătească o amendă de cinci ori mai mare decât salariul său.

Hidroclorotiazida, folosit des în tratamentul hipertensiunii arteriale şi a insuficienţei cardiace congestivă, îndepărtează excesul de lichid din organism şi reduce micţiunea.

×
Subiecte în articol: dopaj Le Tour
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close